Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

HELP-programma uitgeroepen tot Zorgsucces 2015

HELP is een speciaal behandelprogramma voor oudere patiënten in het ziekenhuis

Hospital Elder Life Program (HELP) is door St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein uitgeroepen tot ‘Zorgsucces van 2015’. De inzet van het HELP-programma leidde tot betere zorg voor kwetsbare oudere patiënten. Het programma biedt extra begeleiding door speciaal getrainde vrijwilligers, met als doel delier waar mogelijk te voorkomen en net dat beetje extra aandacht te bieden.

Over het HELP-programma

HELP staat voor Hospital Elder Life Program. Het is een speciaal behandelprogramma voor oudere patiënten in het ziekenhuis. Vroege signalering van kwetsbare ouderen en extra aandacht van goed getrainde vrijwilligers moeten voorkomen dat oudere patiënten last krijgen van acute verwardheid.

HELP-programma uitgeroepen tot Zorgsucces 2015

Implementatie HELP-programma

Hoofdverpleegkundige Karin Nass-Snoeyers nam het initiatief om met het HELP-programma te gaan werken: ‘Het was redelijk makkelijk om vrijwilligers te vinden via onze vrijwilligersorganisatie en een vacature op de website. We werken nu met een enthousiaste en gemêleerde groep vrijwilligers en dit gaat erg goed. Het personeel en de patiënten zijn positief.’ De aanpak is inmiddels door een aantal andere afdelingen van het ziekenhuis met succes overgenomen.

Vieren van zorgsuccessen

St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is dit jaar gestart met het vieren van zorgsuccessen. Manager zorg en bedrijfsvoering Ward Bijlsma: ‘In de zorg is er altijd veel te doen, daardoor staan we vaak niet stil bij wat we met elkaar bereiken. Dat is jammer want er gebeuren mooie dingen in ons ziekenhuis. Daar wilden we verandering in brengen door samen onze successen te delen en vieren.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd uit 8 succesvolle projecten 1 winnaar gekozen. Ward Bijlsma: ‘De bijeenkomst maakte veel positieve energie los. Een heel inspirerende bijeenkomst. De zorgsuccessen zullen daarom in 2016 een vervolg krijgen.’

Meer informatie over Hospital Elder Life Program (HELP)

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '615' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten