Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Inspiratiedag - Samen op weg naar vrijheid!

Meld uw organisatie nu aan voor een gratis inspiratiedag speciaal voor ouderenzorg en zorg voor verstandelijk gehandicapten

Organisaties in de ouderenzorg en de zorg voor verstandelijk gehandicapten hebben de afgelopen jaren al veel bereikt bij het verminderen van vrijheidsbeperking. Langzaam verschuift de aandacht nu naar het vergroten van vrijheid.

Deze verschuiving is ook terug te vinden in het ontwerp van de nieuwe Wet zorg en dwang. De wens en de beleving van de cliënt zijn leidend, meer vrijheid voor de medewerkers hoort daarbij. Wilt u ook werken aan het vergroten van de vrijheid van cliënten en medewerkers? Meld u aan voor een gratis inspiratiedag van het nieuwe project Samen op weg naar vrijheid!

Samen op weg naar vrijheid!

Hieronder leest u hoe een inspiratiedag eruit kan zien. We overleggen graag met u hoe we dit voor uw organisatie op maat kunnen maken en horen ook graag uw aanvullende eigen ideeën. De inspiratiedagen worden in overleg gepland vanaf april 2016 tot en met oktober 2017. Deelname is kosteloos.

Aanmelden

Hoe ziet de inspiratiedag eruit?

Een dag lang gaan we in uw organisatie op een andere, inspirerende manier aan de slag met het thema vrijheid. Cliënten, familie, medewerkers, managers: iedereen is welkom om langs te komen en zelfs mee te doen. Wat bieden we voor deze dag aan?

Escaperoom

Wat betekent het om niet vrij te zijn? Speciaal voor deze dag bouwen we op uw locatie een heuse ‘escaperoom’. Een escaperoom is een ruimte waar je in opgesloten wordt en alleen uit kunt komen door een aantal vraagstukken op te lossen. De deelnemers zullen zo vrijheidsbeperking aan den lijve ondervinden. Maar als ze met tips en door begeleiding de juiste oplossingen weten te vinden, staan ze binnen een half uur weer buiten. In een nabespreking onder deskundige begeleiding bespreken we de ervaringen en maken we met elkaar de vertaalslag naar de praktijk van alledag.

Pub-quiz

Tijdens dit onderdeel nemen we op ongedwongen wijze de huidige kennis van deelnemers onder de loep. We werken in teams samen om de hoofdprijs te winnen. De vragen gaan uiteraard over het thema: Vrijheid.

Cliënten centraal

Wat vinden cliënten zelf belangrijk als het gaat om hun persoonlijke vrijheid. Hoe vaak is dit in uw organisatie een onderwerp van gesprek? Ter plekke kunnen we hierover het gesprek starten en ondersteunen. We werken hierbij samen met de landelijke cliëntenverenigingen. Uiteraard kan de eigen cliëntenraad hier een rol in vervullen.

Lagerhuis debat

Cliënten, cliëntvertegenwoordigers, familie, medewerkers, managers en de bestuurder gaan aan de hand van een aantal prikkelende stellingen met elkaar het gesprek aan over vrijheid, vrijheidsvergroting en de mogelijkheden om hier aan te werken in de eigen organisatie.

Vraagbaak

In een centrale ruimte zal Vilans in een stand aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over het thema vrijheid in de zorg. We laten zien wat er al ontwikkeld is en denken ter plekke met u mee over mogelijkheden.

Inspiratiebox voor vervolg

Tijdens deze dag vol inspiratie introduceren we een (digitale) inspiratiebox. Met deze hulpmiddelen kan uw organisatie verder werken aan meer vrijheid.

Wat we van u vragen

  • Toestemming van de bestuurder voor deze dag
  • Een contactpersoon rond de organisatie
  • Gelegenheid voor medewerkers om deze dag te bezoeken
  • Gebruik van een grote centrale ruimte om het thema 'Samen op weg naar vrijheid in de zorg' te laten zien

Meer weten of direct aanmelden?

Wilt u een dag lang op een inspirerende manier aan de slag met het thema vrijheid binnen uw organisatie? Meld u kosteloos aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u vragen? Neem contact op met Nancy van Gerwen: n.vangerwen@vilans.nl.

Over het project Samen op weg naar vrijheid

Meer vrijheid in de zorg voor cliënt en medewerker. Dat is ons doel en daar zetten we ons het komende jaar met u en met allerlei partijen samen voor in met het landelijk project ‘Samen op weg naar vrijheid in de zorg’.

Meer weten?

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '431' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten