Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Nieuwe kennisbundel Dementie

Het is van groot belang dat zorgmedewerkers kennis ontwikkelen over verschillende vormen van dementie

In de vernieuwde kennisbundel Dementie staat actuele en betrouwbare informatie over dementie. We besteden aandacht aan achtergrond en context, aan wat dementie is en aan wat goede zorg en ondersteuning is.

Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. Door de vergrijzing neemt het aantal mensen met dementie in de toekomst toe. De belasting voor de omgeving en mantelzorger is groot.

Bekijk kennisbundel

Nieuwe kennisbundel Dementie

Dementie begrijpen

Het is van groot belang dat zorgmedewerkers kennis ontwikkelen over verschillende vormen van dementie en op basis van die kennis - en de actuele richtlijnen voor dementiezorg - leren omgaan met cliënten met dementie, zowel thuis als in een instelling. Dit vergroot de kwaliteit van leven.

Bekijk alle kennisbundels

Ook moet er aandacht zijn voor de emoties en de positie van de mantelzorger en voor de vraag hoe deze wordt ondersteund. In deze kennisbundel staat actuele informatie over dementie en zorg voor mensen met dementie. Daarmee kunt u studenten helpen een goede start te maken. Deze kennisbundel Dementie is ook geschikt voor gebruik in bijscholing.

Voor wie is de kennisbundel Dementie?

De kennisbundel Dementie is onder meer bestemd voor de opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende IG, Mbo-Verpleegkundige, Maatschappelijke zorg ‘Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg’ en de Maatschappelijke zorg ‘Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen’.

Meer informatie over dementie

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '73' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten