Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Lesmateriaal helpt bij persoonlijke ontwikkeling helpende

Als de huidige beroepsprofielen en kwalificatieprofielen voor thuiszorgmedewerkers beter aansluiten op de ontwikkelingen, komen we tot integrale zorg en ketensamenwerking

In grote delen van Europa vindt zorg steeds meer plaats in en rondom de eigen leefomgeving. De helpende zorg en welzijn (niveau 2) krijgt daarbij andere rollen en taken. Het lesmateriaal ‘Persoonlijke ontwikkeling voor de helpende Zorg en Welzijn’ sluit aan bij deze verandering. Het materiaal is het resultaat van het Europese project Carevolution.

lesmateriaal persoonlijke ontwikkeling helpende

Persoonlijke ontwikkeling voor de helpende is het thema van deze bundel met materialen. Verschillende lesuitwerkingen zijn in thema’s gebundeld. Dit maakt het makkelijker om het materiaal om op een flexibele manier in te zetten in de lessen. Er zijn verschillende interactieve werkwijzen beschreven. Het lesmateriaal bevat leermiddelen passend bij het nieuwe profiel.

Download lesmateriaal

Uit een internationale vergelijking binnen het project Carevolution bleken er 4 speerpunten zijn waarop verdere ontwikkeling nodig is voor de helpende. Het is van belang dat de huidige beroepsprofielen en kwalificatieprofielen voor thuiszorgmedewerkers beter aansluiten op de ontwikkelingen, om zo tot integrale zorg en ketensamenwerking te komen. Het gaat om:

  • effectieve communicatie 
  • persoonlijke ontwikkeling 
  • gezondheidszorg 
  • ICT and domotica

Met vragen over het project of de producten: neem contact op met Jennie Mast (j.mast@vilans.nl). Ook horen we het graag als u – als ROC-docent – aan de slag gaat met het materiaal, dan ontvangen we graag uw feedback.

Carevolution

De ontwikkeling van dit profiel en het bijbehorende lesmateriaal maakt deel uit van het Europese project Carevolution. Dit project wil onder andere praktische leermaterialen ontwikkelen voor alle thuiszorgmedewerkers in Europa. De leermaterialen moeten aansluiten bij wat zorgmedewerkers in de thuiszorg voor ouderen en chronisch zieken nu en in de toekomst nodig hebben om het werk goed uit te voeren. Wij zijn 1 van de betrokken partijen bij Carevolution.

Carevolution logo

Integrale zorg voor ouderen en chronisch zieken

In grote delen van Europa vindt zorg steeds meer plaats in en rondom de eigen leefomgeving. De thuiszorgmedewerker krijgt andere rollen en taken om de kwaliteit van zorg en veiligheid van en voor de cliënt te waarborgen. De huidige beroepsprofielen en kwalificatiestandaarden voor thuiszorgmedewerkers op Europees niveau kunnen nog beter aansluiten om tot integrale zorg en ketensamenwerking te komen. Daar richt Carevolution zich op.

Doelstellingen Carevolution

De doelstellingen van Carevolution zijn 3-ledig:

  • Op Europees niveau de rol definiëren van zorgprofessionals in de thuiszorg voor ouderen en chronisch zieken
  • Ontwikkelen van een nieuw Europees-breed beroepsprofiel voor zorgprofessionals in de integrale thuiszorg voor ouderen en chronisch zieken
  • Ontwikkelen van nieuwe, Europese onderwijsprogramma’s en leermaterialen die aansluiten op de leerbehoeften en die passen bij het vergaren van nieuwe competenties van zorgprofessionals in de integrale thuiszorg voor ouderen en chronisch zieken

Samenwerking partijen

Wij ontwikkelen het project in opdracht van de Europese Commissie. Dit wordt ondersteund door het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Samenwerkingspartners zijn West College Scotland, Grupo Servicios Sociales Integrados (Spanje), Inniciativas Innovatoras (Spanje) en Melius (Italië).

Plaatje

Meer informatie over thuiszorg

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '751' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten