Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Maatschappelijke betekenis van governance in zorg

Vilans-bestuurder Henk Nies en Vilans-programmaleider Mirella Minkman schreven het hoofdstuk Innovatie in governance

Boek Zorg voor toezichtHet boek 'Zorg voor toezicht' is uitgebracht. Het boek gaat over de maatschappelijke betekenis van governance en toezicht in de zorg. ‘Zorg voor toezicht’ is samengesteld door Henk den Uijl en Ton van Zonneveld (NVTZ).

39 auteurs uit de wetenschap en praktijk schreven mee aan ‘Zorg voor toezicht’. Zij belichten de thema’s governance en toezicht in de zorg vanuit verschillende kanten. Hierdoor geeft deze bundel een goed overzicht van het governancedebat in de zorg.

Innovatie in governance

Vilans-bestuurder Henk Nies en Vilans-programmaleider Mirella Minkman schreven het hoofdstuk Innovatie in governance. Eigenaarschap van het publieke belang in een participatiesamenleving. 

Zij gaan in op governance in gedecentraliseerde stelsels in transitie. Stelsels waarin participatie voorop staat, die domein overstijgend zijn, complex zijn en veel stakeholders hebben. Bij de governance van deze transitie is er grote vraag naar eigenaarschap. Bij wie moet de eigenaarschap van zorg en ondersteuning eigenlijk belegd zijn? Het antwoord deze vraag en meer informatie over dit onderwerp leest u in het hoofdstuk van Henk Nies en Mirella Minkman.

Interessant voor raden van toezicht

Het boek biedt raden van toezicht aanzet tot reflectie over het eigen functioneren en geeft de toegevoegde waarde en de maatschappelijk betekenis van toezicht weer. U kunt het boek ‘Zorg voor toezicht’ kopen voor € 29,50 (voor leden en niet-leden) via Managementboek of Bol.

Meer informatie over governance

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '355' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten