Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Nieuwe kennisbundel Medicatieveiligheid

Fouten kunnen voorkomen worden als zorgverleners deskundig zijn en als er een veilig medicatieproces is waarin ieders verantwoordelijkheden en taken duidelijk zijn

In deze kennisbundel staat actuele en betrouwbare informatie over medicatieveiligheid. We besteden aandacht aan achtergrond en context, aan veiligheid en risico’s en aan de 10 stappen in het medicatieproces.

Bekijk kennisbundel

Nieuwe kennisbundel Medicatieveiligheid

Waarom deze kennisbundel Medicatieveiligheid?

In de langdurende zorg gebruiken veel cliënten gedurende langere tijd verschillende medicijnen. Daarbij kan veel misgaan. Fouten kunnen voorkomen worden als zorgverleners deskundig zijn en als er een veilig medicatieproces is waarin ieders verantwoordelijkheden en taken duidelijk zijn.

Bekijk alle kennisbundels

Te vaak maken zorgmedewerkers onnodige fouten met medicatie. Daarom is het belangrijk dat zij alles weten over medicijnen en toedieningswijzen. Maar daarnaast moeten ze ook leren uit welke stappen een goed medicatieproces bestaat en wie voor welke stap verantwoordelijk is bij medicatieveiligheid. Deze kennis vergroot veilige omgang met medicatie.

Voor wie is de kennisbundel?

Toedienen en aanreiken van medicatie zijn risicovolle handelingen die alleen bekwame medewerkers mogen uitvoeren. Deze kennisbundel is bestemd voor opleidingen die toekomstige professionals opleiden: verzorgende IG, mbo-verpleegkundige, medewerker maatschappelijke zorg en persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg.

Meer informatie over medicatieveiligheid

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '854' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten