Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Nieuwe technologie uitproberen in uw eigen organisatie

Probeer een product of ontwikkeling eerst kort uit om te zien of het geschikt is voor uw cliënten en organisatie

Steeds vaker bedenken en ontwikkelen startups slimme producten die de zorg kunnen verbeteren. Zorgorganisaties willen vaak wel iets met technologie maar weten niet waar te beginnen. Wij brachten zorg en technologie bij elkaar tijdens matchmaking events van het project Technologische Toekomst van de zorg, om samen te experimenteren met nieuwe technologie. Hoe werkt het in de praktijk? En wat is de toegevoegde waarde? Zorgorganisatie De Blije Borgh deelt haar ervaring.

Nieuwe technologie uitproberen in uw eigen organisatie

Begin met Zinvol Uitproberen

De drempel om nieuwe technologie aan te schaffen is hoog. De implementatie van technologie kan duur zijn en je weet niet altijd zeker of het goed aansluit bij de zorg voor de cliënten en of het past bij de organisatie. Door in een korte periode een product of ontwikkeling eerst zinvol uit te proberen, ontdekt u al snel of het van betekenis kan zijn voor uw cliënten en organisatie.

Betere service voor cliënten

Zorgorganisatie De Blije Borgh experimenteerde na de matchmaking met verschillende zorgtechnologieën. Ben Krapels van De Blije Borgh: ‘Mijn ervaring met het uitproberen van nieuwe technologie is heel positief. Er zijn zoveel leuke ideeën van startups die kunnen bijdragen om de zorgvraag te beperken en uit te stellen. Wij streven ernaar om zorg en welzijn aan elkaar te verbinden en zo vroeg mogelijk in te spelen op de zorgvraag. Met behulp van technologie kunnen we onze cliënten een betere service bieden.’

Een experiment geeft inzichten

‘Tijdens korte experimenten bleek het eerste product niet geschikt voor onze cliënten. We zijn daarna een experiment gestart met de startup van de app Are you okay today. In kleine stappen ontdekten we veel over de werking en wat komt kijken wanneer cliënten en naasten de app gebruiken. Het werken met andere disciplines, zoals ICT en marketing, leert ons echt anders kijken en geeft nieuwe waardevolle inzichten.’ Door het korte experiment begint De Blije Borgh voorbereid aan een pilot waar zij de app met cliënten en mantelzorgers zullen testen.

Eerst uitproberen: win-win situatie

Are you okay today is een persoonsalarmeringssysteem, bedoeld voor mantelzorgers die zich afvragen of het goed gaat met hun familielid maar hen niet onnodig willen storen. De app geeft hierin inzicht. Ben Krapels: ‘10 mantelzorgers hebben zich samen met hun vader, moeder of familielid opgegeven om de app uit te proberen. Als we Are you okay today hebben ingevoerd, kiezen we wederom voor een samenwerking met een nieuwe startup. Een win-win situatie!’

Matchmaking event: Inclusieve samenleving

Wilt u ervaren wat technologie voor uw cliënten en organisatie kan betekenen? En hoe u technologie kunt inzetten om de inclusie van cliënten te vergroten? Kom dan op 28 september naar ons volgende gratis matchmaking event: Inclusieve samenleving. Pitch in 1 minuut hoe u werkt aan meer inclusie, of hoe u daarbij geholpen zou kunnen worden. Meld u snel aan!

Een stukje toekomst

U kunt ook meedoen aan de online challenge. Op laagdrempelige manier gaat u samen met uw team nieuwe technologie Zinvol Uitproberen. Ontvang wekelijks een opdracht per mail, gedurende 6 weken. In kleine stappen ontdekt u zo stukjes van de toekomst.

Meer informatie over technologie

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '998' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten