Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Nieuwe website BeterOud gelanceerd

BeterOud heeft als doel om wonen, welzijn en zorg voor ouderen te verbeteren door innovatieve instrumenten en aanpakken beschikbaar te maken

De nieuwe website www.beteroud.nl is online. BeterOud heeft als doel om wonen, welzijn en zorg voor ouderen te verbeteren door innovatieve instrumenten en aanpakken beschikbaar te maken. Deze innovaties zijn ontwikkeld door en voor professionals en onderzoekers, in nauwe samenwerking met ouderen. BeterOud is ontwikkeld door CBO, Movisie en Vilans in opdracht van ZonMw en komt voort uit Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO). De website van NPO gaat over in deze website.

Bekijk de website van BeterOud

Goede voorbeelden en praktische tips

BeterOud geeft een overzicht van goede voorbeelden van innovaties, met aanpakken, tips, ervaringen en onderbouwing. Belangrijke thema’s zijn onder meer vitaal oud, eigen regie en maatwerk. Projecten worden op BeterOud opgenomen als ze vernieuwend zijn of bewezen effectief, maatschappelijke impact hebben of goed gewaardeerd worden door de doelgroep.

Er staan nu al 35 succesvolle voorbeelden op BeterOud. De komende jaren wordt het aantal instrumenten en goede voorbeelden uitgebreid.

BeterOud website

BeterOud voor en door de praktijk

De huidige instrumenten en aanpakken op BeterOud komen voor het grootste deel voort uit NPO. Het zijn de resultaten van ongeveer 75 wetenschappelijke projecten vanuit 8 regionale netwerken ouderenzorg in Nederland. Ze worden op een toegankelijke en praktische wijze gepresenteerd, zodat professionals zoals huisartsen, (wijk)verpleegkundigen en verzekeraars direct aan de slag kunnen met de opbrengsten.

Ook actieve ouderen worden opgeroepen om mee te doen. Francisca Hardeman, projectleider BeterOud.nl: “We horen vaak dat ouderen onvoldoende beeld hebben van wat er allemaal mogelijk is om wonen, welzijn en zorg te verbeteren. Door vernieuwende instrumenten en aanpakken te verspreiden geven we ouderen concrete ideeën waar ze in hun eigen omgeving, samen met professionals mee aan de slag kunnen.”

Innovaties en partijen bij elkaar

BeterOud bundelt alle belangrijke informatie om wonen, welzijn en zorg voor ouderen te blijven innoveren. Iedereen die hiermee bezig is kan op de website terecht voor de laatste kennis en ontwikkelingen of om mogelijke samenwerkings- of uitwisselingspartners te vinden. Ook ouderen zelf.

Oproep om mee te doen

BeterOud inspireert professionals en ouderen om zelf direct aan de slag te gaan. In leergemeenschappen werken professionals en ouderen samen aan de thema’s transmurale zorg, wijkgericht werken en vroegsignalering. ‘Doe mee’ geeft tips hoe professionals aan de slag kunnen met innoveren. Voor ouderen bieden we tips hoe zij een innovatie kunnen agenderen in hun eigen omgeving en ook hoe zij kunnen participeren in de uitvoering van een project. De gratis nieuwsbrief houdt u op de hoogte.

Toekomstvisie van ouderenzorg

De projecten op BeterOud hebben de toekomstvisie en veranderagenda ‘BeterOud’ als kader. Hierin wordt een beeld geschetst van de ouderenzorg in 2025. De visie en veranderagenda zijn opgesteld door een honderdtal partijen op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Google+ Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina via WhatsApp

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '613' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten