Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Aanvullend onderzoek eHealth monitor 2016

Dit jaar wordt voor het eerst ook gekeken naar bevorderende en belemmerende factoren rondom de implementatie en opschaling van eHealth vanuit het organisatieperspectief

Nictiz en NIVEL voeren ook in 2016 de jaarlijkse eHealth monitor uit in opdracht van het ministerie van VWS. Dit is een jaarlijks terugkerend onderzoek dat sinds 2013 de beschikbaarheid en het gebruik van eHealth in Nederland in kaart brengt bij patiënten en zorgprofessionals.

Dit jaar wordt voor het eerst ook gekeken naar bevorderende en belemmerende factoren rondom de implementatie en opschaling van eHealth vanuit het organisatieperspectief. Wij verzorgen in opdracht van Nictiz dit aanvullende deel van het onderzoek door de monitor uit te zetten bij zorgaanbieders binnen de VVT, GZ en GGZ.

Ervaringen van zorgaanbieders

Hoe ziet het innovatieklimaat van zorgorganisaties eruit, welke eHealth-toepassingen worden gebruikt, hoe verloopt de opschaling en waar lopen zorgorganisaties tegenaan? Dat zijn de vragen waar we de komende tijd antwoorden op zoeken. Inmiddels hebben we een oproep verstuurd naar relaties met de vraag om te participeren in de eHealth monitor 2016.

Bent u een bestuurder en/of verantwoordelijk voor eHealth-implementaties binnen uw organisatie en heeft u geen vragenlijst ontvangen? Neem dan contact op met Sanne van der Weegen via s.vanderweegen@vilans.nl.

Aanvullend onderzoek eHealth monitor 2016

Wat is eHealth?

eHealth is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën (ICT) en met name internettechnologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of verbeteren. Voorbeelden zijn telemonitoring, toezichthoudende domotica, personenalarmering en beeldbellen.

De resultaten van de eHealth monitor worden in het najaar van 2016 gepubliceerd.

Meer informatie over eHealth

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '451' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten