Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Pauline Meurs voorzitter van erkenningscommissie interventies

Pauline Meurs is benoemd tot voorzitter van de erkenningscommissie voor interventies in de langdurende zorg.

Prof. dr. Pauline L. Meurs is  benoemd tot voorzitter van de erkenningscommissie voor interventies in de langdurende zorg. Zij neemt zitting in de deelcommissies van ouderenzorg en gehandicaptenzorg van het traject.

Pauline Meurs is hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg aan het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook is ze voorzitter van ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie.

Vilans is blij met de benoeming van Pauline Meurs. “We zetten een belangrijke stap in het proces. Met Pauline Meurs is een gerenommeerd deskundige benoemd, met brede expertise op het gebied van de gezondheidszorg.”, zegt Henk Nies, lid van de Raad van bestuur van Vilans. Ook Pauline Meurs is content over haar rol bij het erkenningstraject. “In de gehandicaptenzorg en ouderenzorg zijn veel goede interventies ontwikkeld. Toch zijn ze voor andere professionals vaak moeilijk te vinden, laat staan te vergelijken. De kwaliteit is daardoor lastig te overzien en de voorwaarden voor uitvoering moeilijk te achterhalen. Er is behoefte aan overzicht en inzicht.”

Zorg onderbouwd

Het erkenningstraject geeft inzicht in goed onderbouwde en/of effectieve interventies. Vilans maakt deze interventies centraal en online toegankelijk. Zo ontstaat overzicht én inzicht in de kwaliteit. Met dit erkenningstraject wil Vilans onderbouwde zorg ontsluiten en stimuleren.

Erkend door experts

Een commissie van onafhankelijke experts (hoogleraren en ervaren mensen uit praktijk en beleid) beoordeelt de interventies op kwaliteit. De commissie kan een interventie erkennen als ‘goed onderbouwd’ of ‘effectief’. Er is een commissie voor de ouderenzorg en een voor de gehandicaptenzorg.

Voor wie

Het traject is bedoeld voor ontwikkelaars en licentiehouders in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg die hun interventie willen laten erkennen. En voor gedragskundigen, behandelaren, stafmedewerkers, managers, uitvoerend medewerkers en docenten in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg die overzicht en  inzicht willen in de kwaliteit van interventies. 

Door wie

Vilans voert dit erkenningstraject uit. We werken toe naar aansluiting bij het erkenningstraject interventies van NJi, RIVM/CGL, NISB, NCJ en MOVISIE. Erkende interventies publiceren we op kennispleingehandicaptensector.nl en zorgvoorbeter.nl. Erkende interventies worden ook als good practice opgenomen in de kwaliteitsbibliotheek van het Kwaliteitsinstituut.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het erkenningstraject? Neem dan contact met Marjolein Herps via m.herps@vilans.nl of (030) 789 2474. U vindt het erkenningstraject op:

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '564' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten