Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Prinsjesdag - Meer geld voor scholing ouderenzorg

Met de zorgvraag verandert ook het werk van zorgprofessionals en dit vraagt extra kennis en vaardigheden

Het kabinet gaat 140 miljoen euro investeren in de opleiding van verpleeghuispersoneel en maakt een uur extra dagbesteding beschikbaar voor bewoners in verpleeghuizen. Dit werd bekendgemaakt in de gepresenteerde plannen op Prinsjesdag.

Mensen wonen langer thuis en hierdoor is bijscholing voor zorgprofessionals nodig. Dit betekent dat de zorgvraag van ouderen die wel worden opgenomen, steeds complexer wordt. Met de zorgvraag verandert ook het werk van zorgprofessionals en dit vraagt extra kennis en vaardigheden. Opleiden op de werkvloer is dan een effectieve en doeltreffende oplossing.

Prinsjesdag - Meer geld voor scholing ouderenzorg

Dichtbij en laagdrempelig

Wij zien al langer dat opleiden effectiever kan en dat online leeroplossingen de professional op een laagdrempelige manier helpen. Bijvoorbeeld met de e-learning ‘Goed in gesprek’ (er is ook een deel 2) die over communicatie in zorgorganisaties gaat. Zorgprofessionals hebben voortdurend contact met cliënten. Een hand vasthouden, een gesprek of samen actief zijn.

Daarnaast vraagt de zorg om heldere afspraken en overleg, met cliënten en hun netwerk, collega’s en teamleider. Goed communiceren is daarom essentieel. Maar hoe voert u het goede gesprek? De e-learning helpt met video’s over praktijksituaties, vragen en duidelijke feedback. Zo sluiten we aan bij de praktijk en maken we leren makkelijk bereikbaar.

Leren door doen

Amarens Bakker, adviseur online leerinterventies: ‘Het is voor ons een uitdaging om e-learnings te maken waarmee de zorgprofessional in korte tijd zijn kennis en vaardigheden kan bijspijkeren. Je maakt je module op je werkplek of thuis op de bank en je hoeft je niet voor te bereiden. Onze filosofie is dat je het beste leert door te doen, aan de hand van praktijksituaties beantwoord je vragen. In een veilige (leer)omgeving, met afwisselende werkvormen, leren van elkaar en gebruikmakend van video en veel interactie. Een module sluit af met een certificaat of accreditatie. Zo is leren leuk en effectief!’

Meer weten over e-learnings en ouderenzorg

Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Google+ Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina via WhatsApp

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '882' in onderstaand controle veld.

4 reacties geplaatst
 • Ries van den Nieuwenhuizen

  schreef op 17 sep 2015

  Niet-sturende communicatie voor de ouderenzorg helpt zorgmedewerker zich in de directe zorgrelatie meer volgend dan beheersend te communiceren. Clienten kunnen zich dan werkelijk zelf uiten en niet alleen de vragen van de zorgmedewerker beantwoorden.

  Mail me en ik stuur gratis info.

 • Ries van den Nieuwenhuizen

  schreef op 17 sep 2015

  Als de organisatie dan ook het inzicht hebben dat de werkomstandigheden zo ingericht worden dat zorgmedewerkers het geleerde in de praktijk kunnen brengen!

 • Amarens Bakker

  schreef op 17 sep 2015

  Mooi initiatief, Marianne! en ben het helemaal met je eens over de scholing over eHealth. Bij Vilans verschijnt begin volgend jaar de Kennisbundel 'Technologie en digitale communicatie in de zorg', een bundel voor het onderwijs, waarin vooral de mogelijkheden en ervaringen in het gebruik centraal staan.

 • Marianne

  schreef op 16 sep 2015

  Bij scholing hoort ook meer kennis over e-Health, over slimme technologie die ouderen helpt langer thuis te wonen en werkers in de zorg helpt het zorgen te vergemakkelijken (op afstand). Kennis vergroten, informeren dat doen we met Expeditie-SlimThuis en in de meereizende SlimoTheek kunnen workshopvolgers zelf een aantal slimme producten/hulpmiddelen uitproberen http://www.expeditie-slimthuis.nl

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten