Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Technologische toekomst van de zorg

Wat is uw visie op technologie binnen uw organisatie?

Technologische toekomst van de zorg

Wij zijn gestart met het project ‘De technologische toekomst van de zorg’ waarin we onder andere werken aan tools en een handreiking voor visievorming op technologie. We zien het overal om ons heen, een toename aan technologie, ook in de zorg. We zien zorgorganisaties worstelen met technologische ontwikkelingen die op ze af komen. Welke kunt u aan u voorbij laten gaan en waar moet u op inspelen? Een van de redenen is dat het veelal ontbreekt aan een duurzame visie op technologie.

Vernieuwende oplossingen

Grote leveranciers kloppen met regelmaat op de deur van zorgaanbieders met vernieuwende oplossingen. Maar zijn dat wel altijd de innovaties die u en uw cliënten echt verder helpen? Hoe gaat u om met deze grote leveranciers? Welke rol kan consumententechnologie spelen en kunnen innovaties van start-ups een oplossing bieden?

Experimenteren met technologie

We kunnen de toekomst niet voorspellen maar op basis van verschillende scenario’s en korte experimenten kunnen we wel stap voor stap de toekomst ontdekken. Met een aantal voorlopers in de zorg zijn we in gesprek over hun visie op technologie. Samen gaan we ‘zinvol uitproberen’. 2 weken wordt er geëxperimenteerd met nieuwe producten en technologieën. Denk bijvoorbeeld aan het uitproberen van consumentenelektronica, quantified self (technologie geïntegreerd in het leven van de cliënt, met het doel informatie te verzamelen hiervan te leren), virtual reality en drones.

Visie op technologie

We laten zorgorganisaties kennis maken met de oneindige mogelijkheden van technologie om zo bewustwording voor de visie op technologie binnen de organisatie te creëren. Alle kennis en inzichten die dat oplevert, bundelen we in een handreiking voor visievorming. Daarnaast publiceren we na afloop van dit project, ‘de Challenge’. In 6 weken tijd gaat u aan de slag met opdrachten om u voor te bereiden op de technologische toekomst van de zorg.Match making event

De eerste reeks experimenten heeft in juli 2016 plaatsgevonden met bestaande technologieën. De tweede ronde vindt plaats in september 2016 in de vorm van het Match making event. Met innovatieve start-ups in samenwerking met Utrecht Inc. experimenteren we in die ronde voornamelijk met technologieën die nog in een concept- of ontwikkelfase zitten.

Zelf aan de slag

Wilt u ook met uw organisatie technologie ‘zinvol uitproberen’ tijdens de Challenge? Uw organisatie toekomst-proof maken op het gebied van technologie? Of wilt u op de hoogte blijven van de tools en de handreiking die we ontwikkelen, om zelf aan de slag te gaan met uw visievorming? Neem dan contact op met Lotte Cornelisse, l.cornelisse@vilans.nl.

Meer informatie over technologie in de zorg

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '891' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten