Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Doe de test medicatieveiligheid

De test is met name bedoeld om het bewustzijn bij medewerkers zelf te vergroten

Weet u voldoende over het voorkomen van medicatiefouten? Doe nu deze Test Medicatieveiligheid van Zorg voor Beter. De test is gebaseerd op de Veilige Principes en is met name bedoeld om het bewustzijn bij medewerkers zelf te vergroten. Beantwoord 10 vragen en u krijgt meteen handige tips om te verbeteren.

Doe Test Medicatieveiligheid

Bewustzijn medicatieveiligheid vergroten

Rian Huijsmans, adviseur veilige zorg bij Vilans: 'We willen met deze test graag het bewustzijn bij medewerkers zelf vergroten. Zij spelen een belangrijke rol bij het verminderen van risico's op medicatiefouten. Het gaat daarbij niet alleen om lijstjes afvinken. Het is ook belangrijk dat medewerkers weten waarom ze dingen op een bepaalde manier doen. Er gebeuren nog te veel fouten met medicijnen, met soms hele nare en schadelijke gevolgen voor de cliënt.' Toezicht op medicatieveiligheid is ook één van de speerpunten van Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Doe de test medicatieveiligheid

Meer informatie over medicatieveiligheid

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '861' in onderstaand controle veld.

5 reacties geplaatst
 • Rian Huijsmans

  schreef op 08 feb 2017

  Beste mevrouw Blokland,

  Dank u wel voor uw toevoeging. Dit is zeker van belang en ook een van de taken van zorgmedewerkers. Echter als zorgmedewerkers op specifieke bijwerkingen moeten letten, moet de arts dat ook duidelijk in het zorgdossier zetten. Bij een actualisatie van de test kunnen we een dergelijke vraag opnemen.

 • Pauline Blokland

  schreef op 30 jan 2017

  Hallo ,sinds Juli 2016 met pensioen.

  Wat ik mis is de vraag of men op de hoogte is van de betekenis van medicatie .Bij het toedienen van verkeerde medicatie lijkt mij dit toch van belang om correct te kunnen handelen en te weten welke symptomen men kan verwachten.

 • Rian Huijsmans

  schreef op 02 aug 2016

  Bedankt voor jullie reacties. Bij vervolgacties nemen we de medicatieveiligheid in de thuiszorg zeker mee.

 • M. v Broekhoven

  schreef op 19 jul 2016

  Misschien ook een test ontwikkelen die meer toegespitst is op thuiszorg. Ook daar is dit een aandachtsgebied.

 • Gaby Thomma

  schreef op 30 jun 2016

  Jammer dat de test toegespitst is op intramurale zorg. Ook in de thuiszorg is medicatieveiligheid belangrijk en heeft specifieke aandachtspunten!

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten