Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Triple Aim met shared savings: betere zorg tegen minder kosten

Triple-Aim.nl, een website van Vilans en een aantal deskundige partijen, biedt zorgaanbieders en zorgverzekeraars informatie over het inzetten van shared savings.

Innovatieve bekostigingsmodellen voor zorg die leiden tot meetbare en merkbare veranderingen in het leven van cliënten en patiënten zijn actueel.

Een recent samenwerkingsproduct van Vilans en een aantal deskundige partijen is www.triple-aim.nl. Deze website biedt zorgaanbieders en zorgverzekeraars informatie over het inzetten van shared savings.

Wat is ‘Shared savings’?

Shared savings wordt ingezet als instrument om Triple Aim-doelen in de zorg te realiseren: beter ervaren kwaliteit van zorg, een gezondere populatie, tegen relatief minder kosten. Concreet gaat het om afspraken, waarbij partijen samen een kostenombuiging proberen te bereiken en deze delen.

Gezamenlijk initiatief

De website www.triple-aim.nl is een gezamenlijk initiatief van partijen in Nederland die de Triple Aim-aanpak omarmen. Het Jan van Es Instituut, OptiMedis en Vilans bundelen vanuit hun gezamenlijke visie, ambitie en expertise kennis en informatie over shared savings en Triple Aim voor deze website. En diverse experts en partijen uit de praktijk leveren bijdragen aan de inhoud van deze website met het doel kennis te delen en de beweging naar Triple Aim te versnellen.

Voorbeelden uit de praktijk

Op de website vindt de bezoeker antwoord op 50 veel gestelde vragen over shared savings. Veel van deze vragen gaan over wet- & regelgeving. De vragen zijn toegespitst op het verkennen, het starten en het uitvoeren van shared savings.

Diverse praktijkvoorbeelden

Naast informatie over wet-& regelgeving biedt de website diverse praktijkvoorbeelden. Hiermee krijgt de bezoeker een realistisch beeld van de kansen en uitdagingen om shared savings in de praktijk toe te passen. Partijen die voorbeelden en input hebben aangeleverd zijn: Blauwe Zorg, BovenIJ ziekenhuis, Huis voor de zorg, MCC Oomes, Menzis, MijnZorg, RIVM, SAG gezondheidscentra, Syntein, Tranzo, Vitaal Vechtdal, Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid.

Praat mee over Triple Aim!

Wil je meepraten over de mogelijkheden om de Triple Aim te realiseren door inzet van shared savings? Ga dan naar de discussiegroep Triple-Aim.NL op LinkedIn. De groep heeft al meer dan 100 leden!

Meer informatie

Lees meer over het thema populatiemanagement op Kennisplein Chronische zorg

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '343' in onderstaand controle veld.

1 reactie geplaatst
  • Gia Wallinga, voorzitter V&VN M&G

    schreef op 29 jun 2016

    Beroepsorganisatie V&VN verpleegkundigen Maatschappij & Gezondheid (jeugdverpleegkundigen, casemanagers dementie, verpleegkundigen openbare gezondheidszorg ennwijkverpleegkundigen) zet zich ook actief in om Triple Aim te bereiken. Sluit zo naadloos aan op onze visie!

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten