Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Uitbreiding landelijke samenwerking voor verbeteren kwaliteit interventies

Vilans is officieel toegetreden tot het Samenwerkingsverband Erkenning van Interventies

Vilans is officieel toegetreden tot het Samenwerkingsverband Erkenning van Interventies. Op 23 juni ondertekenden wij en Trimbos-instituut samen met de 5 huidige partners van het samenwerkingsverband een convenant met afspraken voor onderlinge samenwerking in het beoordelen en erkennen van interventies.

Daarmee is de coalitie voor het bevorderen van een eenduidige beoordeling van interventies voor jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, gezondheidsbevordering, sport en bewegen en het sociale domein uitgebreid met langdurige GGZ (Trimbos-instituut) en ouderen- en gehandicaptenzorg (Vilans).

Uitbreiding landelijke samenwerking voor verbeteren kwaliteit interventies

Samenwerkingsverband stimuleert integrale aanpak

Naast de 2 nieuwe toetredende partners bestaat het samenwerkingsverband uit het RIVM Centrum Gezond Leven, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen, Nederlands Jeugdinstituut en Movisie.

Partijen beheren gezamenlijk het erkenningstraject voor interventies, maar zijn elk verantwoordelijk voor hun eigen sector. Interventie-eigenaren kunnen hun aanpak in dit traject op onafhankelijke wijze laten beoordelen op kwaliteit, uitvoerbaarheid en effectiviteit.

Erkenning van Interventies 2015-2018

Met de ondertekening van het nieuwe convenant onderschrijven de kennisinstituten ook de vernieuwde criteria en procedures voor beoordeling door de Erkenningscommissie Interventies. Deze zijn vastgelegd in de gezamenlijke notitie Erkenning van Interventies 2015-2018.

Meer informatie over interventies

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '918' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten