Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Uitdagingen van zorg op internationaal niveau

Tijdens de International Conference on Integrated Care wisselen topinstituten, beleidsmakers en wetenschappers kennis uit

Op 23 t/m 25 mei organiseert de International Foundation of Integrated Care (IFIC) de International Conference on Integrated Care in Barcelona. Gedurende 3 dagen wisselen topinstituten, beleidsmakers en wetenschappers met elkaar kennis uit over de uitdagingen van de zorg op internationaal niveau. Wij leveren verschillende bijdragen en toetsen op het congres bevindingen uit Nederland bij de internationale gemeenschap.

Special Interest Group

Wij lanceren samen met IFIC, tijdens het congres de internationale Special Interest Group (SIG) Values and Principles of Integrated Care. In deze SIG richten wetenschappers zich voor langere periode op één onderwerp: onderliggende waarden en principes van integrale zorg en ondersteuning. Ruim 25 experts uit 13 verschillende landen, afkomstig uit wetenschap en praktijk denken mee over dit onderwerp.

Uitdagingen van zorg op internationaal niveau

Principles of integrated care

De set principes uit de publicatie ‘principles of integrated care’ van Ferrer en Goodwin (2014) vormt het uitgangspunt, met in de discussie speciale aandacht voor cliëntperspectief en domein overstijgende samenwerking. Na de fysieke ontmoeting blijft SIG verder online werken aan een internationaal gedragen, waardevolle, valide en bruikbare set principes van integrale zorg en ondersteuning. Met deze principes zoeken we naar de essentie van integrale zorg, om uiteindelijk in de praktijk beter verbeteringen door te voeren.

Governance tussen organisaties

In een tweejarig onderzoek richten we ons op wat voor type governance er nodig is om gedecentraliseerd, integraal en persoonsgerichte zorg te ontwikkelen. Wat betekent het voor de governance (sturing, verantwoording, toezicht en inkoop) om in een dergelijk netwerk te werken over domeinen van wetten en financiering heen? En welke rol spelen burgerinitiatieven hierin? De aanname is dat het nieuwe speelveld een governance tussen organisaties nodig heeft. IFIC biedt een mooi podium om te kijken of dit internationaal herkend wordt en uitwisseling op gang te brengen.

Live meekijken

Ook benieuwd naar internationale inzichten en de verschillende topsprekers? U kunt meekijken via deze livestream.

Meer informatie over internationale zorg

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '238' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten