Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Volledig nieuwe Hulpmiddelenwijzer gelanceerd

De nieuwe website helpt consumenten een passende keuze te maken uit het grote aanbod aan hulpmiddelen

De compleet vernieuwde Hulpmiddelenwijzer is gelanceerd. De website biedt onafhankelijke en eerlijke informatie over de verschillende soorten hulpmiddelen die het dagelijks leven van ouderen en mensen met een beperking makkelijker maken. Zo kunnen zij beter kiezen uit het grote aanbod aan hulpmiddelen op de markt.

De nieuwe Hulpmiddelenwijzer is bedoeld voor eindgebruikers van hulpmiddelen, mantelzorgers en zorgmedewerkers. De website bevat een overzicht van middelen en mogelijkheden voor mensen bij wie dagelijkse handelingen niet (meer) vanzelf gaan. Bij elk hulpmiddel leest u:

 • wat het is
 • waarvoor u het kunt gebruiken
 • welke vergoedingen mogelijk zijn
 • welke varianten verkrijgbaar zijn

Bekijk de Hulpmiddelenwijzer

Volledig nieuwe hulpmiddelenwijzer gelanceerd

Gebruiksvriendelijkheid voorop bij nieuwe Hulpmiddelenwijzer

We willen vooral de gebruiksvriendelijkheid van de website vergroten. De nieuwe Hulpmiddelenwijzer ziet er dan ook compleet anders uit dan de voorgaande.

Erik de Jeu, technisch projectleider bij Vilans: ‘De informatie die we via de Hulpmiddelenwijzer geven wordt zeer gewaardeerd. Vooral informatie over vergoedingen van hulpmiddelen. Dat hebben we dan ook behouden in de nieuwe site. Het bleek echter dat mensen moeite hadden om snel de informatie te vinden waarnaar ze op zoek waren. In samenwerking met een ontwerpbureau en een aantal eindgebruikers hebben we gekeken hoe we dat konden verbeteren.’

Hulpmiddelen bij dagelijkse activiteiten

Hulpmiddelenwijzer is ontwikkeld in opdracht van VWS en is bedoeld voor mensen die worden geconfronteerd met een beperking van henzelf of van hun naaste, waardoor ze dagelijkse activiteiten niet zelfstandig, veilig of comfortabel kunnen uitvoeren. Dat helpt hen zo lang mogelijk mobiel en zelfstandig te blijven en ondersteunt de verzorging thuis.

Meer informatie over hulpmiddelen

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '796' in onderstaand controle veld.

2 reacties geplaatst
 • H. Jonker

  schreef op 18 okt 2016

  U kunt adressen van bedrijven vinden op http://www.eengoedhulpmiddel.nl of door te zoeken in Google met de trefwoorden "toiletsteun met rolhouder"

 • R.van houten

  schreef op 13 okt 2016

  zoek een toiletrolhouder aan beugel toilet

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten