Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Meer vrijheid voor cliënten ouderenzorg en gehandicaptenzorg

Wij organiseren deze campagne samen met zorginstellingen in opdracht van het ministerie van VWS

De landelijke campagne ‘Samen op weg naar vrijheid' is gestart. Het doel hiervan is meer vrijheid voor cliënten en medewerkers in de langdurende zorg. Vrijheid om zorg te krijgen en te geven zoals zij dat willen. Passend bij de situatie en de mensen die erbij betrokken zijn. Wij organiseren deze campagne samen met zorginstellingen in opdracht van het ministerie van VWS.

Bekijk de campagnewebsites:

Stuur eigen verhaal in

Bij de campagne staan verhalen uit de dagelijkse praktijk van de zorg centraal. Door deze verhalen wordt duidelijk wat vrijheid concreet betekent. Het gaat niet alleen over het verminderen van vrijheidsbeperkende maatregelen, maar over hele normale dagelijkse dingen. Mag de cliënt naar bed gaan zo laat hij zelf wil? Mag hij eten wat hij lekker vindt?

We willen met de campagne mensen stimuleren om met elkaar in gesprek te gaan over het thema vrijheid: cliënten, familie en zorgmedewerkers. Ervaren zorgmedewerkers voldoende vrijheid in hun werk? Vinden ze dat cliënten voldoende vrijheid hebben en wat zou er anders kunnen? Zorgmedewerkers kunnen hun eigen verhaal over vrijheid in de zorg delen op de campagnesites en een waardebon (50 euro) winnen. Elke maand kiezen we 1 verhaal uit om te publiceren.

Meer vrijheid voor cliënten ouderenzorg en gehandicaptenzorg

Inspiratiedagen bij zorginstellingen

Onderdeel van de campagne is dat er 80 inspiratiedagen bij zorginstellingen in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg georganiseerd worden. Een dag lang gaan we op een leuke en creatieve manier aan de slag met het thema vrijheid. Cliënten, familie, medewerkers, managers: iedereen kan meedoen.

Tijdens de dag kunnen zij in een escape room zelf ondervinden hoe het voelt om niet vrij te zijn. Andere onderdelen van deze dag zijn bijvoorbeeld een pubquiz, lagerhuisdebat en gesprek met cliënten of hun vertegenwoordigers. Deelname is kosteloos. Geïnteresseerde zorginstellingen kunnen zich hiervoor aanmelden via de campagnewebsites.

Inspiratiebox

Steeds meer organisaties in de ouderen- en gehandicaptenzorg slagen erin om de vrijheid van cliënten en medewerkers te vergroten. De campagne bundelt kennis en ervaringen die we weer beschikbaar maken voor anderen. In de Inspiratiebox op de campagnewebsites staan meer dan 30 hulpmiddelen die zorgmedewerkers kunnen gebruiken bij het werken aan meer vrijheid: video’s, e-learnings, trainingen, posters, spellen, analyse-instrumenten, lespakketten en creatieve veranderaanpakken.

Doe mee!

Wij voeren deze campagne samen met zoveel mogelijk zorginstellingen uit en hopen dat beroepsorganisaties en cliëntenraden zich aansluiten. Op de campagnewebsites staan promotiematerialen zoals banners en filmpjes om aandacht te vestigen op de campagne.

Bekijk de campagnewebsites:

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '566' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten