Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Zelf zorg organiseren tijdens de Week van de zorgtransitie

Burgerinitiatieven lijken als paddenstoelen de grond uit te schieten, hoe transformeren zij de zorg?

Een groeiend aantal burgers kiest er voor om in samenwerkingsverband de zorg zelf te organiseren. Van de Stadsdorpen uit Amsterdam tot aan de coöperatie Texel Zorg, als een olievlek verspreidt de zorg van onderop zich over het land. Gevoed door onvrede over de huidige situatie, vanuit de overtuiging dat zij het gezamenlijk beter dan andere partijen kunnen of omdat ze in de buurt of het dorp op zoek zijn naar meer persoonlijk contact. Om uiteenlopende redenen besluiten buurt- en dorpsbewoners initiatieven op poten te zetten.

Zorgcoöperaties nieuwe spelers zorgmarkt

Als nieuwe spelers op de zorgmarkt zoeken de initiatieven actief de samenwerking met de gevestigde partijen. Zo heeft coöperatie Texel Samen Beter met VGZ gewerkt aan een Texelse zorgpolis en is dorpscoöperatie Lierop Leeft in gesprek met de gemeente hoe zij een dorpsondersteuner organiseren.

Ook voor de beroepskrachten uit de zorg betekent dit een nieuwe manier van werken en staan op deze manier in dienst van de burgers, zij sturen hen zelf aan vanuit hun eigen behoeftes. Dit is ook het geval in Zoetermeer, waar de leden van zorgcoöperatie Wijzelf via het online platform zelf hun zorg regelen.

Deelprogramma Zelf zorg organiseren

Niet alle coöperaties slagen erin met partijen zoals de gemeente, zorgverzekeraars en zorgaanbieders duurzame relaties aan te gaan. Aan wie ligt dat? Wat is er voor nodig om dit wel te bereiken? Wat kunnen alle partijen van elkaar leren?

Kom hierover op 23 mei alles te weten tijdens het deelprogramma 'Zelf zorg organiseren', dat Vilans samen met Pakhuis de Zwijger organiseert tijdens de Week van de zorgtransitie.

Met onder andere:

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Pakhuis de Zwijger.

Meer lezen

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '456' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten