Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Steeds meer zorginstellingen gebruiken leefstijlmonitoring

Na Limburg en Friesland, zijn nu ook organisaties in Midden-Nederland en Gelderland bezig met leefstijlmonitoring

Door de succesvolle inzet van leefstijlmonitoring in Noord-Limburg, startte in Friesland dit jaar het doorbraakproject Leefstijlmonitoring voor verdere opschaling. Het doel hiervan is alleenwonende ouderen langer verantwoord thuis laten wonen. Ondertussen zijn we ook bij Zorgpalet Baarn-Soest en ZZG Zorggroep (regio Nijmegen) gestart met de implementatie van leefstijlmonitoring. Bij die laatste wordt leefstijlmonitoring voor het eerst toegepast voor cliënten die vallen onder de Wet langdurige zorg (WLZ).

Leefstijlmonitoring plus geavanceerde bewaking

In Noord-Limburg en Friesland is het Livind-systeem actief. In Baarn-Soest en de regio Nijmegen maken ze gebruik van een ander en nieuwer systeem: Sensara. 1 van de redenen waarom voor een ander systeem is gekozen, is de toepassing voor cliënten met een WLZ-indicatie. Sensara biedt naast de leefstijlmonitoring ‘Sensara Life’, een uitbreiding met geavanceerde bewaking op mogelijke noodsituaties en dwalen. Juist dit is naast de leefstijlmonitoring van belang om de cliëntveiligheid te borgen. Zowel bij Zorgpalet Baarn-Soest als ZZG Zorggroep is de eerste deelnemer gestart.

Leefstijlmonitoring voor steeds meer ouderen bereikbaar

Eerste pilot voor inzet leefstijlmonitoring vanuit WLZ

Tot nu toe wordt leefstijlmonitoring op basis van slimme sensortechnologie vooral ingezet bij alleenwonende ouderen met dementie en dus in het kader van de zorg thuis onder de Zorgverzekeringswet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Tijdens het dementieproces is opname in een intramurale instelling op een gegeven moment onvermijdelijk. Als de zorg voor de mantelzorger te zwaar wordt, wordt vaak een indicatie voor opname aangevraagd.

Langer thuis wonen

Deze indicatie valt onder de Wet langdurende zorg. De WLZ biedt echter de mogelijkheid tussen het Volledig Pakket Thuis (VPT) of in iets andere variant het Multidisciplinair Pakket Thuis. Met een dergelijk pakket kan de cliënt toch thuis blijven wonen. Voorwaarde is wel dat dit op verantwoorde wijze kan, want cliëntveiligheid staat daarbij voorop. Toepassing van leefstijlmonitoring met aanvullende geavanceerde bewaking is daar een invulling van. 

Meer informatie over leefstijlmonitoring

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '778' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten