Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Anne-Mieke Den Ouden

Senior adviseur

Anne-Mieke  Den Ouden

'Als jouw werk je passie is, hoef je nooit te werken'

De bestaande cultuur van een zorgorganisatie zorgt voor grote verschillen tussen organisaties. Je kunt om die reden geen standaard verandermodel gebruiken om een blijvende verandering te realiseren. Ik begeleid veranderprocessen binnen zorgorganisaties. Deze processen zijn sterk afhankelijk van individueel gedrag.

De organisatiecultuur is uiteindelijk niets meer dan de optelsom van individuele gedragingen. De mate waarin mensen in staat gesteld worden om gewenst gedrag te vertonen, om kennis te vergaren en de wijze waarop zij elkaar aanspreken en inspireren, is van groot belang om een organisatieverandering te realiseren.

Van cure naar care

Mijn passie voor het vak verpleegkundige ontstond toen ik 4 jaar was.  Als verpleegkundige binnen de cure kwam ik erachter dat ik met name voor zeer kwetsbare doelgroepen actief wilde zijn zoals dementerende ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Op basis hiervan maakte ik een overstap naar de care.

Ik ken de ingewikkelde vraagstukken waar zorgprofessionals dagelijks mee te maken hebben. Organisatie-ontwikkelvraagstukken bekijk ik dan ook altijd vanuit het perspectief van de cliënt en de zorgverlener. Ik merk dat mijn verpleegkundige-achtergrond ook vandaag de dag van toegevoegde waarde is binnen mijn werk.

Wapenfeiten van Anne-Mieke Den Ouden

  • Oorspronkelijk verpleegkundige, heeft ruime ervaring in de langdurende zorg.
  • Deed haar Master in Health and Business Administration aan de Universiteit van Tilburg.
  • Is projectleider van het landelijk programma ‘het kan beter met minder’, dat zichzelf als doel heeft gesteld om het oneigenlijk gebruik van psychofarmaca terug te dringen in de sectoren VVT en VG.
  • Heeft als coach en adviseur ruime ervaring in het begeleiden van organisaties op het gebied van kwaliteitsvraagstukken, strategie, bedrijfsvoering en professionals.
  • Is primair procescoach bij het landelijk programma Waardigheid en Trots.

Artikelen en publicaties van Anne-Mieke Den Ouden

Verhalenbundel 'Een pil tegen roepen': feiten en fabels rond psychofarmaca

Lees publicatie

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten