Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Astraia Rühl

Directeur Kennisnetwerken

Astraia  Rühl

‘Durf ook te kiezen voor wat je niet meer doet’

De sleutel voor zelfregie van cliënten ligt bij de zorgaanbieder. Deze moet ander gedrag vertonen: door de juiste vragen te stellen en de juiste informatie te verschaffen. Alleen zo kan de cliënt zélf bepalen wat hij wil.

Mijn uitdaging is antwoord vinden op de vraag hoe zorgaanbieders zich een andere rol aanmeten. Van degene die voorschrijft naar iemand die met je meedenkt. Dat verschil hoop ik in de toekomst ook te mogen maken als vrijwilliger bij een hospice. Het lijkt me bijzonder van waarde te zijn in iemands laatste levensfase. 

Kennis dichtbij de praktijk

Er ligt veel kennis ongebruikt op de plank. Laten we inzetten op praktijkgericht onderzoek. Want onderzoeksuitkomsten die alleen maar wetenschappelijk worden gepubliceerd: daar doen we het niet voor. Het is de maatschappelijke impact die telt. De oplossingen voor de zorg liggen immers buiten de zorg. We moeten niet vergeten dat de zorg vaak maar een klein splintertje is in het leven van de mens. 

Verschil maken

Ik treed op als externe kwaliteitsaccountant bij Cordaan. Opdracht: de validiteit aantonen van het kwaliteitsbeleid. Het onderwerp kwaliteit is namelijk steeds verder van de zorgmedewerkers af komen te staan. Terwijl zij juist het verschil maken.

Wapenfeiten van Astraia Rühl

  • Werkte 10 jaar als fysiotherapeut in een gezondheidscentrum in Amsterdam Zuidoost
  • Deed veel ervaring op met het lokaal, regionaal en landelijk ontwikkelen en implementeren van kwaliteitsprogramma’s
  • Realisatie van samenwerkingsverband Zorg voor Beter en consortium BeterOud
  • Redactielid KiZ-tijdschrift over kwaliteit en veiligheid in de zorg

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten