Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Bellis van den Berg

Senior adviseur meten en monitoren

Bellis van den Berg

Tellen en vertellen. Zonder goede informatie is het verbeteren van de zorg een lastige opgave.

Bij meten en monitoren heeft men in de zorg over het algemeen geen positieve associaties. Het wordt geassocieerd met afvinklijstjes, extra werk en verantwoording. Toch loont het de moeite om ingezette veranderingen te monitoren of om feedback te vragen op de zorg die wordt geboden. Het is daarbij vooral belangrijk om de informatie samen met medewerkers en bewoners te bespreken en te verdiepen. Meten alleen is dus niet voldoende. Ga de dialoog aan: wat meten we en wat zegt deze informatie ons? Meten en monitoren is zo een uitgelezen kans om te reflecteren, om vooruit te kijken, én om medewerkers eigenaar te maken van beoogde veranderingen.

Drijfveer

Het is mijn ambitie om de zorg te professionaliseren en te verbeteren. Het verbaast mij dat er zo weinig gebruik wordt gemaakt van informatie die beschikbaar en bruikbaar is om te kunnen reflecteren en leren. Ik vind het mooi als medewerkers het nut van monitoring gaan inzien en de informatie kunnen gebruiken bij de uitdagingen waar zij voor staan. 

Wapenfeiten van Bellis van den Berg

  • Doet al meer dan 10 jaar onderzoek in de zorg.
  • Adviseert zorg- en welzijnsorganisaties bij het monitoring van veranderingen en het zichtbaar maken van effecten.
  • Ontwikkelde een app waarmee zorgmedewerkers de kwaliteit van zorg en leven kunnen meten en verbeteren.

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten