Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Corine van Maar

Expert

Corine van Maar

'Leefwereld van de cliënt centraal zetten'

Ouderenzorg, in het bijzonder zorg voor kwetsbare ouderen, houdt mij al jarenlang bezig. Als professional, adviseur, beleidsmaker, zorginkoper en als dochter. Ik heb gewerkt vanuit de inhoud en vanuit de organisatorische kant en wat gebeurt er veel in de wet- en regelgeving! Hoe gaan alle partijen op het gebied van ouderenzorg daar vorm aan geven? Hoe blijft de zorg voor ouderen goed, toegankelijk en betaalbaar? Hoe kan je de leefwereld van de cliënt daarin centraal zetten?

Samenwerken

Ik streef in mijn werk vooral naar ‘samen aan de slag’. Want door samenwerking in de ouderenzorg wordt 1 + 1 ineens 3! Toch zal dat in de praktijk nog een flinke uitdaging zijn. Naast zorg en welzijn zijn er namelijk zoveel andere organisaties betrokken. De gemeente, de zorgverzekeraar en ook de informele zorg. Maar samenwerken is wel echt nodig. Geen enkele organisatie kan complexe vraagstukken alleen oplossen. Leer elkaar kennen en zet elkaar in ieders kracht. Mijn ambitie is om hierin een verbindende rol te spelen.

Corine van Maar op bankje met ouderen

Luisteren naar elkaar

Samenwerken begint met luisteren naar elkaar en uiteraard naar de vraag van de klant. Dat kan nog veel meer gedaan worden. Bij het project Transmurale Ouderenzorg Zeeland zijn we daar al mee bezig. Ouderen zitten in de stuur- en werkgroepen. We kijken naar hun 'patient journey’, van thuis naar opname in het ziekenhuis en hopelijk weer snel naar huis.

Wapenfeiten van Corine van Maar

  • Is expert op het thema Kwetsbare ouderen en dementie en heeft 15 jaar ervaring op het gebied van ouderenzorg.
  • Is coördinator van het Landelijk Netwerk Dementie (LND).
  • Is secretaris Hervorming Langdurige Zorg in de regio Noordoost-Brabant.
  • Was stuurgroeplid van het Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen, een van de netwerken van het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO). 
  • Behaalde haar Master of Business Administration (MBA) Verandermanagement.

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten