Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Cynthia Hofman

Adviseur

Cynthia  Hofman

‘Het lijkt altijd onmogelijk totdat het gedaan is’

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik mezelf ging bezighouden met de ouderenzorg, maar nu kan ik me niet anders voorstellen. Mijn ambities zijn om kwaliteit van de ouderenzorg te waarborgen en bruggen te slaan tussen onderzoek en praktijk. Hoewel dit een hele uitdaging is, geloof ik dat niets onmogelijk is. Zoals Nelson Mandela ooit zei: “It always seems impossible until it is done” ofwel “Het lijkt altijd onmogelijk totdat het gedaan is”. Met deze instelling probeer ik dan ook alle projecten waarbij ik betrokken ben te benaderen.

Niet zij, maar wij

Of het nu gaat om participatie in de maatschappij, (wetenschappelijk) onderzoek of projecten, ouderenparticipatie is noodzakelijk. Praat daarom niet over oudere mensen als ‘zij’, maar laat ze deel uitmaken van ‘wij’. Ik vind het belangrijk om aan ouderen zelf te vragen wat hen ’s avonds wakker houdt, waar zij zich zorgen over maken en waarom. Door juist met ouderen in gesprek te gaan en hen bij maatschappelijke vraagstukken te betrekken, kunnen we daadwerkelijk tot waardevolle oplossingen komen.

Kwaliteit: De hele ketting

Bij kwaliteitsverbetering gaat het niet om losse schakels, maar om de hele ketting. Voor kwaliteit van zorg betekent dit dat we niet alleen naar de zorgverlening van één professional moeten kijken, maar naar de input geleverd door alle betrokken professionals gedurende de gehele patient journey. Vanwege gefragmenteerde zorg voor ouderen is dit juist in de ouderenzorg cruciaal. Goed georganiseerde transmurale samenwerking is daarom een must.

Wapenfeiten van Cynthia Hofman

  • Ontwikkelde een samengestelde uitkomstmaat inzetbaar als een Patient Reported Outcome Measure (PROM) in de ouderenzorg (promotieonderzoek).
  • Schreef drie hoofdstukken voor het NHG boek Protocollaire Ouderenzorg.
  • Ondersteunt de regio Boven de Westerschelde bij de implementatie van transmurale ouderenzorg.
  • Werkt samen met het Netwerk Academische Huisartsenprakijken Nijmegen  aan de ontwikkeling van een nieuwe methodiek voor persoonsgerichte zorg in de eerste lijn gebaseerd op het internationale classificatiesysteem ICF (international Classification of Functioning).

Artikelen en publicaties van Cynthia Hofman

Nieuwe manieren van onderzoek laten beter zien wat mensen echt belangrijk vinden

Lees publicatie

Methodiek: op weg naar meer persoonsgerichte zorg

Lees publicatie

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten