Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Frans van Zoest

Senior adviseur

Frans van Zoest

'De zorg moet veel meer verbinden met andere domeinen in onze samenleving'

In mijn werk als innovator bij Vilans zie ik hoezeer grote demografische, economische, sociaal maatschappelijke, technologische, ecologische en politieke veranderingen de zorg beïnvloeden, of misschien zelfs wel bepalen. Omgekeerd geldt hetzelfde: de zorg kan enorm veel bieden om grote maatschappelijke vraagstukken op te lossen. We zijn een van de grootste werkgevers, grootverbruiker van energie, verzorgen de huisvesting van honderdduizenden mensen en hebben een enorme inkoopkracht. Wat zouden wij vanuit de langdurende zorg bijvoorbeeld kunnen betekenen in een verduurzaming van Nederland?! Ik zie hoe weinig we daar vaak nog mee doen. Deze invloeden benoemen en benutten zie ik als belangrijke weg om de langdurende zorg te helpen innoveren en het beste uit de toekomst te halen.

Andere waarden en behoeften

Inzicht in veranderende waarden en behoeften (trends) die nu al zichtbaar zijn, kan helpen om slimme (en inspirerende!) experimenten te doen. Experimenten om voor problemen in de langdurende zorg, vernieuwende, toekomstgerichte, antwoorden te vinden. Daar help ik graag aan mee met de ontwerpende aanpak (Design Thinking) die Vilans sinds 2013 omarmt: vanuit de eindgebruiker, kort cyclisch, visueel en multidisciplinair.

Drijfveer

Toen ik in 2003 uit Zambia terugreed naar Nederland vroeg ik mij af: kunnen de westerse problemen mij nog raken? Langs de Nijl in de woestijn van Sudan kwam het antwoord: preventie en hoe wij omgaan met onze ouderen. Na 10 jaar publieke gezondheid komt dat bij Vilans samen.

Wapenfeiten

Artikelen en publicaties van Frans van Zoest

Haalbaarheid van Health Impact Bond Valpreventie Ouderen

Lees publicatie

Gespreksmodel en gesprekskaarten vrijheidsbeperking

Lees publicatie

Hoe ziet ouderenzorg er in de toekomst uit?

Lees publicatie

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten