Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Henry Mostert

Expert

Henry  Mostert

'Afstemmen op de wensen, verwachtingen en mogelijkheden van de ander'

Ik zie graag dat mensen die afhankelijk zijn van zorg en begeleiding zo veel mogelijk hun eigen leven kunnen (blijven) leiden. Een leven dat recht doet aan hun geschiedenis, hun waaier aan identiteiten en hun verschillen. Want verschil mag er zijn en verdient respect. Het sociale netwerk is daarbij onmisbaar. Om dat voor elkaar te krijgen is een dialoog nodig waarin mensen écht naar elkaar luisteren en écht proberen de ander te begrijpen. Ik noem dit ‘goed in gesprek zijn ‘.

Verbinding van mensen en ideeën

'Goed in gesprek zijn' vereist dat medewerkers vanuit hun werksetting ruimte en tijd krijgen om mee te bewegen met de ander. Organisaties en medewerkers inspireren en verder helpen deze persoonsgerichte benadering mogelijk te maken binnen de beschikbare bewegingsruimte, dáár ga ik voor.

Als projectleider en adviseur bij Vilans en als coach bij In voor zorg! en In voor Mantelzorg, help ik de missie en visie te vertalen naar alle lagen van de organisatie. Ik help organisaties ruimte te scheppen voor dialoog en het werkgedrag dat daarbij hoort blijvend in praktijk te brengen. Afstemmen en aansluiten is mijn devies!

Wapenfeiten van Henry Mostert

  • Zette dialoog en communiceren in de zorg in de schijnwerper in het traject ‘Het Goede Gesprek’.
  • Zette eten en drinken op de kaart via het 'Verbetertraject Eten en Drinken'. 
  • Ontwikkelde met anderen het handboek 'Belevingsgerichte zorg: De kunst van het afstemmen'.
  • Publiceerde ervaringsverhalen (van moeders, verpleegkundigen, verzorgenden) binnen de aidszorg en boeken over systematisch professioneel werken in de verpleging en verzorging.
  • Rust medewerkers in de zorg toe op de belangrijkste voorwaarde voor goede zorg en samenwerking, namelijk goede onderlinge communicatie.

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten