Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Inge Redeker

Expert

Inge  Redeker

'Niet apart en speciaal, maar gewoon en samen'

Iedereen wil meedoen en erbij horen. Helaas is dat in onze maatschappij niet vanzelfsprekend. Mensen met een beperking staan nog te vaak aan de zijlijn. Ook zij willen een ‘gewoon’ leven leiden, op een peuterspeelzaal of school, een sportvereniging en in een baan. Ik weet dat het kan en ik heb gezien dat het werkt. Juist nu, in de overgang van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving, is dat extra belangrijk.

Mijn drijfveren

Een samenleving waarin iedereen meedoet een stapje dichterbij brengen, daar werk ik aan. Niet alleen omdat de overheid het voorschrijft, maar omdat ik er werkelijk in geloof. Dat vraagt een andere houding van burgers, vrijwilligers, zorgaanbieders, managers, bestuurders en lokale overheden. ‘Wijkgericht werken’ is het motto. Daar zet ik me voor in. Bijvoorbeeld in de Coalitie voor Inclusie, maar ook door gemeenten en zorgaanbieders te adviseren en begeleiden bij een nieuwe manier van zorg en ondersteuning.

Vinger op de zere plek

Ik heb het geluk dat ik moeder ben van een zoon met een beperking. Een extra drijfveer, die maakt dat ik op verschillende fronten ervaring heb met gehandicaptenzorg. Door mijn werk wil ik bijdragen aan een betere kwaliteit. Ik ben een adviseur die als generalist en buitenstaander goed de vinger op de zere plek kan leggen. Ik betrek altijd mensen met een beperking bij mijn projecten. In mijn projecten gebruik ik hun ervaringskennis. Niet ‘praten over’ maar ‘doen met’.

Wapenfeiten van Inge Redeker

  • Werkt met zeven zorgorganisaties aan verbetering van inclusie van mensen met een beperking
  • Adviseert bij In voor zorg! over een optimale dialoog tussen cliënt en professional
  • Trekker van Platform Sociale Netwerken: mensen met beperkingen helpen bij hun sociale contacten.

Artikelen en publicaties van Inge Redeker

Inspiratiedossier VN-verdrag handicap

Lees publicatie

Geef samenwerking sociale wijkteams en informele zorg vorm

Lees publicatie

Kennisdossier - VN-verdrag rechten van mensen met beperkingen

Lees publicatie

Zelftest Samenwerking in wijkteams

Lees publicatie

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten