Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Marjan Hurkmans

Senior adviseur, expert NAH, COUP-trainer

Marjan  Hurkmans

‘Kijk goed naar de mens en naar wat hij nodig heeft. Handel niet alleen vanuit de diagnose’

Zoveel mogelijk zelf, of samen met mensen in je omgeving, oplossingen zoeken voor je zorg en ondersteuningsbehoefte. Dat is een mooi streven, maar in de praktijk soms weerbarstig. Zeker voor mensen waarvan je niet direct ziet dat ze kwetsbaar zijn en iets anders nodig hebben, zoals mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel, een vorm van autisme of een licht verstandelijke beperking. Het zijn mensen die je niet altijd direct herkent of die onbewust over-/onderschat worden.

Graag ga ik samen met ervaringsdeskundigen, familie, professionals uit de wijk en de specialistische professionals de uitdaging aan voor een nieuw samenspel in het vernieuwde speelveld. En zoals een ervaringsdeskundige mij ooit meegaf: met elkaar leren kijken naar wat heeft iemand echt nodig heeft.

In het nieuwe samenspel zoeken we ook naar nieuwe rollen, verantwoordelijkheden en afspraken tussen organisaties met de gemeente als opdrachtgever. De hele transitie zie ik als een geweldige periode waarin wij, ondanks veel onzekerheden, ons weer bewust zijn geworden dat het gaat om de mens en zijn vraag en niet om de systemen. We hebben nog een hele weg te gaan waarbij we ook dingen moeten loslaten. Ervaringsdeskundigen en professionals met de voeten in de klei helpen mij om de juiste keuzes hierin te maken en ik help hen graag met mijn kennis over keten/netwerksamenwerking, mensen met een niet zichtbare kwetsbaarheid en het samenspel met familie.

Wapenfeiten van Marjan Hurkmans

Artikelen en publicaties van Marjan Hurkmans

Betere nazorg nodig voor mensen met NAH

Lees publicatie

Kwetsbare cliënten door transitie tussen wal en schip

Lees publicatie

Flyer NAH-PrikkelS voor goede NAH-zorg

Lees publicatie

Ervaringen van onafhankelijke cliëntondersteuners

Lees publicatie

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten