Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Marjolein Herps

Senior adviseur

Marjolein  Herps

'Je leven inrichten zoals je dat zelf wilt' 

Zorg- en ondersteuningsplannen zijn gebaseerd op de wensen en behoeften van de cliënt. Het is dus bij uitstek een instrument waarmee zij regie kunnen voeren over hun leven. Voor mensen met een verstandelijke beperking is dat niet zo vanzelfsprekend. Vaak kunnen ze niet lezen of schrijven, communiceren is soms moeilijk.

Cliëntperspectief

Verschillende wet- en regelgeving, verwachtingen en functies van het ondersteuningsplan maken het onduidelijk hoe het plan eruit moet zien, wie er betrokken zijn of wat de functie is. Met cliënten en zorgorganisaties kijk ik naar dit probleem en samen zoeken we naar oplossingen. En wat blijkt? Als je uitgaat van het perspectief van de cliënt is er altijd wel een passende oplossing.

Bijzondere groep

Het feit dat veel mensen met een verstandelijke beperking vaak levenslang en op alle levensterreinen ondersteuning nodig hebben, maakt ze een bijzondere groep in de langdurende zorg. Door mijn werk bij Vilans heb ik het gevoel een steentje bij te dragen aan de kwaliteit van de langdurende zorg. Door complexe vraagstukken begrijpelijk te maken, samen met het veld te zoeken naar oplossingen en kennis te verzamelen, ordenen en verspreiden.

Wapenfeiten van Marjolein Herps

  • Toetst bij zorgorganisaties of de zorgplansystematiek cliëntgericht is
  • Promoveert dit jaar op ondersteuningsplannen in de gehandicaptenzorg
  • Verbetert samen met zorgorganisaties de kwaliteit van leven, door het afbouwen van vrijheidsbeperkende maatregelen

Publicatie van Marjolein Herps

Artikelen en publicaties van Marjolein Herps

Uitvoering van Wet langdurige zorg kent nog uitdagingen

Lees publicatie

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten