Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Maureen Schonewille

Expert

Maureen  Schonewille

'Passie voor verandering'

Samenwerken in een complex speelveld van overheid, gemeenten, zorgaanbieders, zorgverzekeraar, zorgkantoor én inwoners. Samen oplossingen en nieuwe mogelijkheden vinden om te anticiperen op de veranderde wereld van de zorg. Daar ligt mijn passie!

Inkopen op kwaliteit

Natuurlijk moet je als gemeente sturen op cijfers. Je moet grip op je financiën hebben én naar je inwoners verantwoorden wat je met maatschappelijk geld gedaan hebt. Maar er mag wat mij betreft meer worden ingekocht en meer worden gestuurd op de kwaliteit van zorg.

Dat dit kan heb ik ervaren bij verschillende gemeenten. Samen hebben we gekeken naar nieuwe inkoop- en samenwerkingsprocessen. En heb ik een model ontwikkeld dat ervoor zorgt dat gemeenten (jeugd)zorg en welzijn inhoudelijk kunnen inkopen én daarbij kunnen sturen op resultaten. Ook heb ik samen met aanbieders een aantal inkoopmodellen opgezet, waar niet de kwantiteit, maar de kwaliteit voorop staat.

Complex? Kom maar op….

Werken met complexe materie en in een dynamische krachtenveld vind ik heerlijk. Elke partij heeft natuurlijk zijn eigen belangen, motivatie en drijfveren. Zie daar maar eens goed partnerschap te creëren. Pas als ik samen met stakeholders het samenspel zo kan inrichten dat het recht doet aan ieders rol, en ieders doelen ben ik tevreden.

Wapenfeiten van Maureen Schonewille

  • Ontwikkelen van inkoopmodellen sociaal domein.Verbinder/Procesbegeleider tussen gemeenten, zorgorganisaties en zorgverzekeraars voor nieuwe samenwerkingsvraagstukken.
  • Implementeren van nieuwe thema's als zelfredzaamheid, eigen regie en familiezorg voor een grote zorgaanbieder in het zuiden van het land.
  • Het terugdringen van de administratieve lasten tussen gemeenten en zorgorganisaties.

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten