Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Mireille de Beer Durand

Adviseur

Mireille de Beer Durand

'Net zo speciaal als ieder ander'

Een groot deel van mijn leven is er gekeken naar mijn beperking en wat ik allemaal niet kon. Zo keek ik ook naar mijzelf. Ik was bang voor contact met mensen. Nu niet meer. Ik accepteer mijn beperking. Als je dat doet, gaat er hele nieuwe wereld voor je open. Ik heb geleerd voor mezelf op te komen, nu wil ik graag anderen helpen die dat minder goed kunnen.

Mensen met een beperking verder helpen

Ik geef gastlessen empowerment. Ik vertel mijn levensverhaal aan mensen met een verstandelijke beperking en aan AVG-artsen in opleiding. Ik geef trainingen ‘Samen sterker’ aan mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben ook trainer van de cursus ‘Die Ken ik’, over sociale netwerken. Zo hoop ik dat mijn ervaringsdeskundigheid andere mensen verder kan helpen. Daar zet ik me graag voor in.

Perspectief in beeld

Ook bij Vilans zet ik mijn ervaringsdeskundigheid in. Bijvoorbeeld bij een onderzoek naar de betrokkenheid van cliënten bij hun ondersteuningsplan. Ik ga die cliënten interviewen. Zo krijgen we hun perspectief goed in beeld. Nu ben ik bezig met interviews over vrijheidsbeperking, hoe mensen met een beperking dat ervaren.

Wapenfeiten van Mireille de Beer Durand

  • Interviews met cliënten voor Kennisplein Gehandicaptensector over de thema's Gezondheid en Ouder worden
  • Interviews voor een pilot van een nieuwe opleiding ervaringsdeskundigheid voor mensen met een verstandelijke beperking bij Fontys in Eindhoven
  • Cliëntvertrouwenspersoon in duo-functie bij S&L Zorg in Bergen op Zoom en Roosendaal

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten