Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Nienke Nijhof

Expert

Nienke  Nijhof

'eHealth, het onderwerp staat hoog op de agenda bij Ministerie VWS en bij enkele koplopers binnen de zorg'

Maar toch is eHealth nog geen algemeen goed binnen de hedendaagse zorg. De eHealth monitor laat dit jaarlijks zien.
Er wordt mondjesmaat vooruitgang geboekt en hier werken we als Vilans aan mee. Het liefst om dat mondjesmaat nu eens te veranderen in grootschalige verandering.

Er kan zoveel, technisch gezien is er enorm veel mogelijk. In mijn eigen werk blijf ik hier door het lezen van blogs, nieuwsbrieven en door mijn eHealth collega’s van op de hoogte.
Zelfs ik verbaas mij er met regelmaat over wat er al wel niet kan. Ik heb de kans om in projecten een kijkje te nemen in deze ‘technologische toekomst van de zorg’ en zorgorganisaties hiermee te prikkelen.
Maar als ik cliënten of zorgverleners spreek dan staan veel toepassingen nog zo ver van hun werkveld af. Logisch, hun core business is het verlenen van zorg en niet het bijhouden van nieuwe technologische mogelijkheden. Toch zien zorgverleners en cliënten na bijvoorbeeld een pilot waarin ze technologie echt zelf hebben uitgeprobeerd vaak wel het voordeel in van technologie, laagdrempelig, net dat extra oogje in het zeil kunnen houden, etcetera.

In mijn werk bij Vilans werk ik aan verschillende facetten van eHealth. Dat kan liggen op het vlak van onderzoek, ‘Wat levert deze technologie nu echt op?’ tot aan innovatie vraagstukken ‘Wat is de technologische toekomst van de zorg?’ en advies- en implementatietrajecten ‘Hoe zorg ik dat deze technologie echt ingebed wordt in het bestaande werkproces?’. We proberen vanuit Vilans onze kennis over eHealth zoveel als mogelijk te delen. Wij zijn tenslotte de partner die moet kunnen verbinden tussen al die verschillende zorgorganisaties die elk op hun eigen manier aan de slag gaan met technologie, maar waar ook een grote gemene deler ligt op veel vraagstukken. Mijn drijfveer in mijn werk is steeds opnieuw de vernieuwende wegen te kiezen qua technologie, maar de zorgverleners en cliënten hier ook laagdrempelig mee kennis te laten maken om het uiteindelijk gedegen te implementeren in bestaande werkprocessen.

Wapenfeiten Nienke Nijhof

  • Binnen de 'Thematranche Technologie' van In Voor Zorg coach geweest bij verschillende organisaties met betrekking tot het implementeren van technologie.

  • Mede ontwikkelaar van eHealth masterclasses en leerinterventies voor zorgorganisaties.
  • Actieve betrokkenheid in verschillende innovatieve projecten, zoals blockchain of samenwerking met verschillende start-ups.
  • In 2013 gepromoveerd op eHealth voor mensen met dementie. Proefschrift: eHealth for people with dementia in home based and residential care, zie ook www.dementietechnologie.nl.

 

Artikelen en publicaties van Nienke Nijhof

Overzicht consumentenelektronica voor zorg

Lees publicatie

Technologie uitproberen op de werkvloer

Lees publicatie

Infographic - Technologie bij dementie thuis

Lees publicatie

Bijblijven in zorg met consumentenelektronica

Lees publicatie

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten