Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Paul van der Kooij

Adviseur

Paul van der Kooij

'Mythen over veroudering uit de wereld helpen'

Dreigende kwetsbaarheid lokt uit tot zorgen en tot overnemen van verantwoordelijkheid. Begrijpelijk maar het verkleint bij de oudere weer het vertrouwen in eigen kunnen. Regie van je eigen leven wordt meer bepaald door wat tussen je oren zit dan door de fysieke beperkingen. Professionals kunnen zorgen dat de oudere regie houdt. Dat kunnen ze vooral door hun hulp af te stemmen op wat ouderen zelf belangrijk vinden.

Interdisciplinaire samenwerking is daarbij een belangrijk middel. Maar ook weten wat in andere vakgebieden gebeurt. Mijn passie is zorgen dat kennis gedeeld wordt. Gevalideerde kennis: ik wil mythen over veroudering uit de wereld helpen. Daarom werk ik ook met veel enthousiasme aan het Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie (TGG): een Nederlandstalig tijdschrift waarin wetenschappelijke artikelen over ouder worden vanuit alle disciplines een plek krijgen. En ik denk mee over welke kwaliteitseisen we aan Vilansproducten mogen stellen.

Wapenfeiten van Paul van der Kooij

  • Is redactiesecretaris en eindredacteur van TGG
  • Webredacteur van de Canon van de Gerontologie
  • Is naast psycholoog ook jurist en publiceerde vanuit die achtergrond over mentorschap in de psychogeriatrie
  • Voorzitter ondernemingsraad Vilans

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten