Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

René Stüssgen

Senior onderzoeker

René   Stüssgen

'Wat is goede zorg vanuit cliëntenperspectief?'

Praktijkproblemen oplossen begint vaak met het stellen van de juiste vragen. Het is mijn ambitie om mensen te helpen deze vragen te formuleren en op een goede en betrouwbare manier te beantwoorden. Als onderzoeker vind ik aandacht voor de methode waarop je tot een antwoord komt, heel belangrijk. Dat bepaalt immers hoeveel het antwoord waard is. Qua onderzoeksmethode heb ik een brede ervaring: kwalitatief onderzoek, kwantitatief onderzoek en literatuuronderzoek.

Al geruime tijd zoek ik antwoord op de vraag wat goede kwaliteit van zorg vanuit cliëntenperspectief inhoudt. Op basis van allerlei onderzoek naar de leefwereld van mensen met zorgbehoeften is voor mij duidelijk komen vast te staan: kwaliteit van leven betekent veel meer dan lichamelijke gezondheid. Daarom wil ik als onderzoeker bijdragen aan persoonsgerichte zorg, zowel direct aan de hand van verbeteringen van zorgpraktijken, als indirect via beleidsontwikkeling.

Wapenfeiten van René Stüssgen

  • Na studie sociologie, gepromoveerd op het thema: “De nieuwe patiënt op weg naar autonomie”: Een onderzoek naar publiek debat, overheidsbeleid en belevingswereld van long- en diabetespatiënten.
  • Onderzoek naar kwaliteit van zorg vanuit cliëntenperspectief (verpleging en verzorging, paramedische zorg, revalidatiezorg) en aansluiting hiervan op kwaliteitsbeleid van zorgaanbieders.
  • Beleidsontwikkeling voor cliëntenparticipatie in een RIBW.
  • Literatuurstudie naar kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg vanuit cliëntenperspectief in internationaal perspectief.
  • Evaluatieonderzoek naar effecten van het AWBZ-beleid op de indicatiestelling.

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten