Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Rian Huijsmans

Senior adviseur

Rian   Huijsmans

‘Bezig zijn met kwaliteit en veiligheid daar waar het om gaat’

Wat is kwaliteit? Een vraag die maar al te vaak gesteld wordt. De zorg is van goede kwaliteit als de zorg en begeleiding die geleverd wordt als meerwaarde wordt ervaren door de cliënt. Inefficiënte werkprocessen en vrijheidsbeperkende maatregelen dragen over het algemeen niet bij aan hetgeen waar het echt om gaat: kwaliteit van leven!

Cliënt verbindende factor

Door uit te gaan van de kracht van de cliënt, zijn netwerk en direct betrokken professionals, kan er gewerkt worden aan continu verbeteren van zorg. Ik ben altijd op zoek naar wat iemand beweegt en motiveert om aangrijpingspunten te vinden voor het verbeteren van kwaliteit en veiligheid van zorg. Niet alleen bij direct bij de zorg betrokken personen, maar ook bij de managers, beleidsadviseurs en bestuurders pas ik deze werkwijze toe. De verbindende factor is altijd de cliënt.

Netwerk van cliënt

Van oorsprong ben ik ergotherapeut en het zit daarom in mijn bloed om uit te gaan van de wensen en mogelijkheden van de cliënt en zijn netwerk. Ik heb ervaring opgedaan in zowel de gehandicaptenzorg als de ouderenzorg.  Bij Vilans kan ik mijn visie breder uitdragen binnen de langdurende zorg en zo een steentje bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid binnen de zorg.

Wapenfeiten van Rian Huijsmans

  • Heeft als projectleider ervaring in het coördineren van diverse projecten gericht op verbeteren van kwaliteit en veiligheid in de zorg en het inrichten van integrale zorg en begeleiding.
  • Kent de zorg als beleidsadviseur en ergotherapeut van binnenuit en kan op alle niveaus binnen zorgorganisaties acteren om kwaliteit en veiligheid te verbeteren vanuit het perspectief van de cliënt.
  • Kent wet- en regelgeving die van toepassing zijn op kwaliteit van zorg en kan de praktische vertaalslag maken voor zorgorganisaties. Zo wordt op een nuttige wijze voldaan aan de wettelijke kaders en worden onnodige registraties voorkomen.

Artikelen en publicaties van Rian Huijsmans

Tips en tools voor terugdringen psychofarmaca

Lees publicatie

Goede zorg gaat niet om uitsluiten van fouten

Lees publicatie

Gespreksmodel en gesprekskaarten vrijheidsbeperking

Lees publicatie

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten