Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Sandra Suijkerbuijk

Adviseur

Sandra  Suijkerbuijk

'Meer creativiteit, meer onderzoek en meer lef!'

Ondersteunende technologie goed toepassen in de zorg is een uitdaging. Maar wel een noodzakelijke als we de zorg kwalitatief goed en betaalbaar willen houden. Om dat voor elkaar te krijgen moeten we met multidisciplinaire teams om de tafel. We moeten een brug slaan tussen techneuten en zorgmedewerkers. Met mijn achtergrond (Human-Technology Interaction) lever ik daar graag een bijdrage aan. Bij Vilans heb ik de ruimte om kritische vragen te stellen en zo de ontwikkeling van eHealth en technologie in de zorg scherp te houden.

User-centered design

Om goede keuzes te maken in het oneindig grote aanbod van technieken is gedegen onderzoek van de doelgroep nodig. De projecten moeten veel ruimte bieden voor reflectie en evaluatie met zowel de zorgverlener als de zorgvrager. Dat vraagt creativiteit en lef. Daarnaast vind ik het belangrijk om goed om me heen te blijven kijken naar relevante ontwikkelingen binnen én buiten het zorg veld.

Andere manier van beleven

Ik verbaas me over het feit dat we allemaal in dezelfde wereld leven maar dat sommige mensen die wereld op een totaal andere manier beleven en interpreteren. Bijvoorbeeld mensen met dementie of autisme. Ik vind het een uitdaging erachter te komen wat dat betekent in hun dagelijks leven en hoe we hierop kunnen inspelen met onze ontwerpen en projecten.

Wapenfeiten van Sandra Suijkerbuijk

  • Ontwikkelde een tool om mensen met dementie een stem te geven in het evalueren van technologische innovaties in de thuisomgeving (afstudeerproject)
  • Heeft design research toegepast voor een non-stereotyperend snoezelobject voor mensen in latere fases van dementie (ontwerpstage)

Artikelen en publicaties van Sandra Suijkerbuijk

Nieuwe manieren van onderzoek laten beter zien wat mensen echt belangrijk vinden

Lees publicatie

Do’s en don’ts van eHealth-toepassingen

Lees publicatie

eHealth: Negen innovatielessen uit de praktijk

Lees publicatie

Resultaten onderzoek alternatieven sleutelkluizen

Lees publicatie

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten