Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Syta Fokkema

Ontwikkelaar online leerinterventies

Syta  Fokkema

‘Creativiteit is geen talent, het is een manier van werken’ (- John Cleese)

Gedrag verander je niet zomaar. Toch vragen we veel van cliënten en professionals die nu zorg nodig hebben of geven: “Beweeg 30 minuten per dag”, “Stel de cliënt centraal” enzovoort. Hoe ga je dit doen in je dagelijkse leven of werk? En hoe vind je de kennis en tools die voor jou bruikbaar zijn? Er is ontzettend veel op dit gebied -protocollen, apps, animaties, etc.- met het gevaar dat mensen door de bomen het bos niet meer zien en bij voorbaat ontmoedigt raken.

Ik wil graag bijdragen aan de blijvende zichtbaarheid en vindbaarheid van Vilans in de zorg, als hét platform (dé open plek in het bos) voor innovatieve, effectieve tools die bijdragen aan betere zorg. Gebaseerd op kennis en herkenbare dilemma’s uit de praktijk. Zodat professionals en mensen met een zorgvraag kunnen zeggen: “Dit bedoel ik nou, dit is precies wat ik nodig heb”. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat een serieuze boodschap in een creatief jasje juist aan kracht kan winnen. Door het toepassen van principes uit design thinking, fun theory, nudging en gamification, prikkel je mensen om die eerste stappen naar verandering te zetten.

Missie geslaagd 

Zorgprofessionals vinden de (online) tools die ze nodig hebben bij Vilans en gebruiken deze om hun werk beter en met meer plezier te kunnen doen.

Wapenfeiten van Syta Fokkema

  • Zorg en Dwang. Medewerkers in de thuiszorg komen in hun werk vaak moeilijke situaties tegen die te maken hebben met vrijheidsbeperking. Gebaseerd op hun verhalen hebben we een interactieve praktijksimulatie gemaakt waarin je zelf leert: hoe ga je met dilemma’s om en wat zijn alternatieven?
  • De Transmurale Zorgbrug. Door kwetsbare ouderen goed te begeleiden na ontslag uit het ziekenhuis hoeven ze minder vaak opnieuw in het ziekenhuis opgenomen te worden en komen ze minder vaak te overlijden kort na ontslag. De e-learning Vrijheid en veiligheid in thuiszorg die ik heb helpen ontwikkelen maakt stap voor stap inzichtelijk hoe deze Transmurale Zorgbrug werkt en welke rol jij daar in kan spelen. Er is ook een bijbehorende infographic.

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten