Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Meedoen = meer doen: ambities die de zorg verder brengen

Inmiddels werken we met ruim 30 organisaties aan diverse projecten op 3 gezamenlijke ambities

Meedoen = meer doen. Weet u het nog? Elk jaar formuleren we onze ambities samen met partners in zorg, onderwijs en het sociale domein. Maar voor 2017 pakten we het anders aan. Met de oproep #Zorg2017 vroegen we naar úw ideeën voor 2017. Inmiddels werken we met ruim 30 organisaties aan diverse projecten op 3 gezamenlijke ambities: ‘Technologie maakt het leven zoveel menselijker’, ‘Onmisbare rol voor mantelzorgers en vrijwilligers’ en ‘Kennis verbinden en laten stromen’.  

Technologie maakt het leven zoveel menselijker

We kunnen er niet omheen, ook in de zorg niet: technologie ofwel eHealth. Maar wat zijn de mogelijkheden van eHealth in zowel de ouderen- als gehandicaptenzorg? En waar te beginnen? Dankzij de oproep werken we nu aan drie innovatieve technologische thema’s, met veelbelovende projecten. Van een app die burgers betrekt bij de zorg tot kunstmatige intelligentie voor persoonsgerichte zorgprogramma’s.

Ambtie Vilans 2017

Onmisbare rol voor mantelzorgers en vrijwilligers

Het doel is om mantelzorgers en vrijwilligers te voorzien van hulp om hun zorgtaak beter te kunnen uitvoeren en daarin slimmer samen te werken met de zorgprofessional. De constante factor is samenspel. Die gezamenlijke aanpak moet leiden tot verbeterde zorg door de inzet van onmisbare mantelzorgers en vrijwilligers. Praten en leren van en met elkaar. We ontwikkelen tools in de vorm van games, filmpjes, lesmaterialen en bijeenkomsten.

Ambitie Vilans 2017

Kennis verbinden en laten stromen

Kennis is best complex. Hoe werkt kennis nou echt in de praktijk? Met de indieners van de ideeën en onze kennispartners gaan we aan de slag met kennis op verschillende niveaus. Kennis bij de individuele zorgmedewerker, kennis in teams, kennis in en tussen organisaties en kennis in lokale, regionale en landelijke netwerken. Hoe kunnen we de kennis beter verbinden en laten stromen?

Ambitie Vilans 2017

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '382' in onderstaand controle veld.

7 reacties geplaatst
 • Ineke Velthuyzen

  schreef op 16 aug 2017

  Onmisbare rol voor mantelzorgers en vrijwilligers: de cartoon. Misschien mis ik de humor/pointe maar deze cartoon vind ik nou net niet passend bij dit belangrijke onderwerp. Wat wil je nou eigenlijk zeggen op deze manier?

 • Jethro Hardeman

  schreef op 26 nov 2016

  Mooie ambities die mooi passen bij de ambities die http://www.amerpoort.nl heeft met zijn proeftuin die in 2017 start! Ook past het bij de ambities van http://www.zorginnovisie.nl die gisteren een VR Ideathon georganiseerd heeft met ervaringsdeskundigen, VR experts en indicatoren uit de zorg! Ook ga ik komende maanden een boekje samenstellen over goede voorbeelden in de zorg hoe je sneller kan innoveren en organizonderen. als spinoff van het bekende boek NooitAf. Volgens mij moeten we even koffie drinken omdat we in 2017 op meerdere vlakken samen op kunnen gaan!

 • Marianka Brouwer

  schreef op 09 nov 2016

  Beste meneer Sijtsma, dank voor uw reactie. Goed te lezen dat de doelstellingen aanspreken. Mocht u een concreet idee hebben voor één of meerdere ambities horen we dat graag. En dank voor uw reflectie op de titel, dat houdt ons scherp.

 • Peter Sijtsma

  schreef op 08 nov 2016

  Mooie doelstellingen voor 2017. Niks aan toe te voegen. Goede illustraties ook. Ik vind alleen de titel wat negatief overkomen. Deze kan niet gelezen worden zonder de ondertitel. Voor veel zorgverleners voelt zelforganisatie, samenwerken met netwerk, technologische ontwikkelingen nog als 'meer doen' ipv 'anders doen'. Het kan dus verkeerd overkomen.

 • Tineke Spruijt

  schreef op 04 nov 2016

  Ben bezig om E-health te gaan uitproberen in ons zorgcentrum, bijvoorbeeld cognitieve therapie. Is het te ingewikkeld dan ga ik met therapieland.nl in gesprek of zij een versie kunnen maken voor mensen met dementie of NAH.

 • Marianka Brouwer

  schreef op 02 nov 2016

  Beste meneer Derksen, dank voor uw bericht. Vervelend dat het verzenden niet gelukt is. Zou u uw reactie willen mailen naar zorg2017@vilans.nl? U kunt ons ook uw tel.nr. mailen, dan nemen wij graag contact met u op. Hartelijke groet

 • H.J. Derksen, oud 87 jaar

  schreef op 02 nov 2016

  Had een lange mail gemaakt maar ik kan hem niet verzenden volgens uw gegevens. Jammer.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten