Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

'Ontmoetingscentra’ als eerste interventie erkend

De interventie 'Ontmoetingscentra' in het erkenningstraject interventies voldoet volgens de commissie aan de criteria voor effectiviteit.

‘Ontmoetingscentra’ is de eerste interventie die erkend is door de erkenningscommissie langdurige zorg. De deelcommissie ouderenzorg kwam op 3 juli bijeen en stelde vast dat deze interventie voldoet aan de criteria voor effectiviteit. De interventie ondersteunt mensen met dementie en hun naasten, zodat zij langer thuis kunnen wonen en mantelzorgers minder snel overbelast raken.

In de ouderenzorg en gehandicaptenzorg zijn veel goede interventies ontwikkeld. Toch zijn ze voor andere professionals vaak moeilijk te vinden, laat staan te vergelijken. De kwaliteit is lastig te overzien en de voorwaarden voor uitvoering moeilijk te achterhalen.

Erkenningstraject Interventies langdurige zorg

Het erkenningstraject geeft inzicht in goed onderbouwde of effectieve interventies. Twee onafhankelijke deelcommissies onder voorzitterschap van Prof. dr. Pauline L. Meurs beoordelen de ingediende interventies op kwaliteit. Vilans maakt de erkende interventies centraal en online toegankelijk. Erkende interventies worden in de toekomst bovendien opgenomen als Good Practice in de kwaliteitsbibliotheek van Zorginstituut Nederland. Zo ontstaat overzicht én inzicht in de kwaliteit.

Onderbouwde en effectieve zorg

Een erkenning is een belangrijke stap om onderbouwde en effectieve zorg te ontsluiten en te stimuleren. Wilt u meer weten over de erkenning van Ontmoetingcentra of weten welke interventies toewerken naar erkenning? Kijk dan op de website van Vilans of op één van onze kennispleinen.

Begeleiding bij indienen

Vilans begeleidt de indieners op weg naar een beoordeling door de erkenningscommissie. Wilt u ook een interventie laten erkennen? Of wilt u weten wat goed onderbouwde en effectieve interventies voor uw organisatie kunnen betekenen? Wij helpen u graag verder.

Meer weten?

In dit erkenningstraject werken we toe naar aansluiting bij het erkenningstraject interventies van NJi, RIVM/CGL, NISB, NCJ en Movisie. Heeft u inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Marjolein Herps, m.herps@vilans.nl (030) 789 2474. Heeft u procedurele vragen? Neem dan contact op met Caroline Alay, c.alay@vilans.nl (030) 789 2579.

Meer informatie over het erkenningstraject vindt u op de kennispleinen Gehandicaptensector en Zorg voor Beter en op de website van Vilans: http://www.vilans.nl/erkenningstraject

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten