Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Organisaties starten met In voor Mantelzorg

Het programma heeft als doel de samenwerking tussen mantelzorgers en beroepskrachten te versterken.

80 organisaties in de zorg gaan een jaar lang aan de slag met In voor Mantelzorg. Dit programma van Vilans en Movisie, heeft als doel de samenwerking tussen mantelzorgers en beroepskrachten en de ondersteuning van mantelzorgers te versterken. Alle organisaties krijgen concrete maatwerkadviezen van een adviseur en de mantelzorgers vervullen een centrale rol in de advisering.

Verschillende sectoren

Per sector en per organisatie spelen er diverse vraagstukken die aan bod komen. Bijvoorbeeld betere kennismaking met mantelzorgers, het verhelderen van wederzijdse verwachtingen, gebruik van digitale communicatie, uitwerken van een heldere visie en beleid, veranderen van werkwijze en houding van medewerkers. De 80 deelnemende organisaties zijn afkomstig uit de volgende sectoren:

 • Ouderenzorg
 • Gehandicaptenzorg
 • Geestelijke gezondheidszorg
 • Ziekenhuizen en revalidatiecentra
 • Thuiszorgorganisaties
 • Cross-sectoraal, zoals samenwerking tussen zorgorganisaties in eerste en tweede lijn en samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten.

Positie van mantelzorgers versterken

Cecil Scholten en Anita Peters, programmaleiders van In voor Mantelzorg: “We willen met het programma bijdragen aan de versterking van de positie van mantelzorgers in de zorg en de relatie met beroepskrachten verbeteren. Hierdoor kunnen alle betrokkenen met meer tevredenheid en plezier hun activiteiten en werkzaamheden uitvoeren. Dit is mede in het belang van goede zorg en ondersteuning van kwetsbare burgers. De goede wil is er, merken we. Nu komt het aan op een goede uitvoering.”

Website In voor Mantelzorg

Alle kennis en ervaringen van het programma worden via de website www.invoormantelzorg.nl verspreid, zodat ook andere zorgorganisaties hiervan kunnen profiteren. Op deze website staan praktische bestaande tools, actuele themadossiers, artikelen en een overzicht van alle deelnemende organisaties.

Lees het bericht In voor Mantelzorg brengt samenwerking mantelzorger en zorgmedewerker op gang

Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Google+ Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina via WhatsApp

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '838' in onderstaand controle veld.

4 reacties geplaatst
 • Cecil Scholten

  schreef op 14 okt 2014

  Beste Lasca ten Kate,

  dank voor de reactie. Het versterken van de samenwerking tussen organisaties onderling speelt breder dan alleen als het gaat om mantelzorgers. Maar zeker ook voor mantelzorgers is het wel zo prettig als organisaties samenwerken en daarom komt het ook aan de orde bij de deelnemers.

 • Cecil Scholten

  schreef op 14 okt 2014

  Beste Elly Derks,

  wat ons betreft is mantelzorg vanuit de verbondenheid met de cliënt een deel van de visie op hoe medewerkers in zorg met hen beide kan samenwerken en kan ondersteunen. Daarover gaan we ook met de deelnemende organisaties in gesprek.

 • Lasca ten Kate

  schreef op 14 okt 2014

  Een goed initiatief! Maar...: ik zou graag zien dat dan ook meteen de samenwerking tussen de verschillende betrokken professionele instanties mee wordt genomen... Mijn eigen ervaring als mantelzorger is, dat ik zelf noodgedwonge de rol van regisseur aan het spelen ben om te voorkomen dat Buurtzorg, Thuiszorg en Mentrum langs elkaar heen werken. Dat moet anders (beter) kunnen. Ben ook benieuwd of dit wordt herkend als een vaker voorkomend probleem.

 • elly derks

  schreef op 11 okt 2014

  'Is mantelzorg hier de oplossing van een probleem, of onderdeel van een visie?' was een vraag die ik gisteren Liesbeth Hoogendijk (directeur MEZZO, landelijke vereniging van mantelzorgers en vrijwilligerszorg) hoorde stellen.

  Deze vraag - die bij mij goed binnenkwam - wil ik jullie bij dit programma niet onthouden!

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten