Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Eerste resultaten diseasemanagement chronisch zieken bekend

ZonMW zet de bevindingen van het programma DMCZ op een rij

Veel zorgprofessionals in Nederland werken hard aan een betere zorg voor mensen met chronische aandoeningen. Het ZonMw-programma Diseasemanagement Chronische Ziekten (DMCZ) onderzocht hoe deze zorg voor chronisch zieken beter kan.

Maar liefst 22 praktijkprojecten deden mee met dit programma DMCZ. Zij streefden naar actieve patiënten met een leidende rol, ondersteund door zorgaanbieders die hun zorg goed op elkaar afstemmen. De belangrijke thema’s binnen deze praktijken, die werden ondersteund door Vilans, waren zelfmanagement, ICT en comorbiditeit.

Betere kwaliteit van zorg

De eerste resultaten zijn positief, zo blijkt uit een wetenschappelijke evaluatie van het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG). De evaluatie van iBMG toont aan dat het gebruik van diseasemanagement-programma’s leidt tot betere kwaliteit van zorg volgens professionals en patiënten, een gezondere leefstijl en een betere fysieke kwaliteit van leven.

Aan de slag met zelfmanagement?

Zelfmanagement is één van de belangrijke thema's bij de praktijkprogramma's . Wilt u binnen uw (zorg)organisatie ook toewerken naar een actieve rol voor de patiënt? Dan is de training Zelfmanagement wellicht iets voor u. Met deze training van Vilans weet u hoe u zelfmanagement in de praktijk kunt ondersteunen en integreren. Wilt u liever advies en ondersteuning op maat? Neem dan contact op onze expert, Stannie Driessen.

Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Google+ Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina via WhatsApp

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '287' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten