Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Succesvolle bijeenkomst ICT-leveranciers rondom Omaha System

ICT-leveranciers komen bijeen om geïnformeerd te worden over de vertaling van de Omaha-classificatie in een ICT-applicatie.

Op dinsdag 25 november 2014 kwamen verschillende ICT-leveranciers in Markelo bijeen om geïnformeerd te worden over het Omaha System. Verschillende zorgorganisaties geven aan geïnteresseerd te zijn in een ICT-applicatie waarin het Omaha System is verwerkt. Ard Leferink en Nicole Koster van Omaha system support Europe gaven de leveranciers een uitgebreide toelichting op de Omaha-classificatie en de mogelijkheden. Zij gebruikten daarbij het Omaha-boek als belangrijkste hulpmiddel. De ICT-leveranciers zijn erg geïnteresseerd in de mogelijkheden van het systeem en het gebruik ervan. Ook benadrukken ze voortdurend het perspectief en de wensen van de klant.

ICT-leveranciers zien kansen

Tot slot werd er gesproken over het borgen van de standaard in Nederland en de mogelijkheden die certificering van software daarvoor biedt. Gezamenlijk is bekeken op welke wijze een certificeringstraject het komende jaar vorm gegeven kan worden. De ICT-leveranciers zien duidelijk kansen voor het Omaha System. Dat blijkt uit hun interesse om het Omaha System in te bedden in hun applicaties. Driekwart van de deelnemers geeft aan te overwegen of zelfs al te starten met het ontwikkelen van een applicatie voor de Omaha-classificatie.

Landelijke implementatie van Omaha System

De bijeenkomst is een mooie stap in de voorbereiding van de landelijke implementatie van het Omaha System. 5 december komen meer dan 25 zorgorganisaties bij elkaar voor het officiële startmoment. Die dag zullen de organisaties de instapovereenkomst tekenen, waarmee de samenwerking rondom de invoering van Omaha System als classificatiesysteem is vastgelegd. Dit alles met als doel gezamenlijk de professionalisering van de maatschappelijke gezondheidszorg een impuls te geven.

Wilt u meer weten over het Omaha-project? Neem dan contact op met Jennie Mast.

Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Google+ Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina via WhatsApp

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '30' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten