Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Vilans helpt Brunssum met inkopen op resultaat

De gemeente Brunssum kiest ervoor om in 2015 in te kopen op basis van resultaat.

De gemeente Brunssum gaat vanaf 2015 in het kader van de transformatie sturen op het bereiken van cliëntgerichte en maatschappelijke resultaten. Dit betekent dat ze vanaf 2015 niet meer gaat inkopen op basis van producten, maar op basis van resultaat. De gemeente vroeg Vilans  hiermee te helpen.

Loslaten traditionele PxQ-denken

Vilans heeft de gemeente Brunssum geadviseerd in haar aanbestedingstraject rond de functiebegeleiding. Gemeente Brunssum is één van de eerste gemeenten die begeleiding voor 2015 heeft ingekocht op basis van resultaat in plaats van producten en hiermee het oude PxQ-denken loslaat. Brunssum heeft hiervoor samen met Vilans 7 resultaatgebieden van ondersteuning gedefinieerd.

Resultaatgebieden van ondersteuning

Vilans definieerde de resultaatgebieden en stelde het programma van eisen op waarin de inhoud van de dienstverlening die van de opdrachtnemer wordt verwacht wordt beschreven. Vilans stelde 7 indicatoren vast voor het bereiken van de resultaten van ondersteuning:

1. Verantwoordelijkheidsladder
2. Synergie
3. Vakmanschap
4. Tevredenheid
5. Bereik
6. Prijs
7. Ondersteunen van het netwerk

Deze indicatoren kwamen voort uit een pilottraject met sociale wijkteams. De indicatoren zijn dus vanaf de werkvloer bedacht.

Zorginstellingen vrij in keuze instrumenten

De 7 resultaatgebieden liggen weliswaar vast, maar de gemeente laat zorginstellingen verder vrij in de instrumenten die ze inzetten om de resultaten te behalen. Ze kiest er bewust voor om de instrumenten niet voor te schrijven, omdat er op dit moment al genoeg verandert voor zorgaanbieders.

Aanbestedingstraject enthousiast ontvangen

De gemeente Brunssum geeft met deze vernieuwende manier van inkopen nu al vorm aan de transformatie van zorg, daar waar andere gemeenten zich alleen nog op de transitie richten. De uitkomst is een aanbestedingstraject waar niet alleen de gemeente, maar ook de zorginstellingen enthousiast reageren. Deze nieuwe manier van inkopen en sturen, heeft hiermee draagvlak in het veld van zorgaanbieders.

Meer weten?

Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '61' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten