Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Vilans werkt aan project ‘In voor beter, leven in vrijheid’

Het doel is om de vrijheid van ouderen en gehandicapten te vergroten.

Vilans werkt met 7 zorgorganisaties aan het project ‘In voor beter, leven in vrijheid’. Het doel hiervan is om de vrijheid van ouderen en gehandicapten te vergroten. Alle lagen van de organisatie zijn hierbij betrokken. Van de Raad van Bestuur tot de receptionist en van de vrijwilliger tot de behandelaar. Allen moeten zij anders gaan werken om vrijheidsbeperking te verminderen.

Goede start

De deelnemende organisaties zijn goed van start gegaan met het project. Zo had zorgverlener Het Baken een passende kick-off bedacht. Om 6:00 uur ’s ochtends werden alle deuren in de organisatie voorzien van deurhangers met daarop de tekst: ‘Weet jij wat mijn wensen zijn?’ Vervolgens kreeg iedere medewerker een e-mail met uitleg over de start en de vervolgactiviteiten van het project. In het project worden medewerkers en cliënten van de afdelingen betrokken bij het plan en de uitvoering, om de vrijheid van cliënten op hun afdeling te vergroten.

De deurhangers

Vergroten van vrijheid

De bestuurders van de zeven zorgorganisaties bespraken met de inspectie in september hun rol ten aanzien van het vergroten van vrijheid in de organisaties. De inspectie geeft aan vooral met de cliënt in gesprek te gaan, verantwoorde afwegingen te maken met elkaar en dit goed vast te leggen.

Meer informatie

Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Google+ Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina via WhatsApp

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '91' in onderstaand controle veld.

Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten