Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Tiener Jasmijn woont samen met mensen met een verstandelijke beperking

Wat heeft een gezin nodig om hun leven te leiden zoals ze willen en welke vragen hebben ze?

Tiener Jasmijn woont samen met mensen met een verstandelijke beperkingIn 2016 halen we verhalen op. Verhalen van mensen zoals Jasmijn. Jasmijn heeft een vader, een moeder en een jonger broertje. Maar in haar huis wonen ze niet met z’n vieren, maar met 12 mensen. Die andere 8 bewoners zijn mensen met een verstandelijke beperking die soms ook een lichamelijke handicap hebben. Wat heeft een gezin nodig om hun leven te leiden zoals ze willen? Welke vragen hebben ze? Antwoorden op deze vragen helpen ons om de juiste kennis te ontwikkelen en beschikbaar te stellen.

Lees het verhaal van Jasmijn

Zorgen dat zorg beter werkt

Mensen die voor langere tijd afhankelijk zijn van zorg vormen onze drijfveer. We willen dat de zorg voor hen goed werkt. Dat zij zoveel mogelijk het leven leiden dat ze willen, ondanks ziektes, ouderdom of beperkingen. Dat zij zich ‘mens’ voelen. Onze insteek: het versterken van zorgprofessionals, zodat zij betere zorg kunnen leveren en trots kunnen zijn op hun werk.

Passende zorg en ondersteuning

Daarvoor ontwikkelen we, samen met het werkveld, nieuwe kennis en maken we die kennis op een laagdrempelige en toegankelijke manier beschikbaar. Kennis over de inhoud en kennis over het toepassen in de dagelijkse praktijk, voor iedereen die betrokken is bij de langdurende zorg. Van verzorgende tot bestuurder, van verzekeraar tot gemeenteambtenaar, van huisarts tot mantelzorger. Zo werken we samen aan een toekomstbestendige samenleving die passende zorg en ondersteuning biedt aan kwetsbare mensen.

Lees ook het verhaal van Victor en die van Anne

Auteur(s) Annelies Versteegden, Hilair Balsters
Jaar Juli 2016
Vorm Pdf-bestand
Download pdf-bestand
Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '397' in onderstaand controle veld.

Andere gerelateerde publicaties

publicatie

Mooie voorbeelden van mantelzorgbeleid in gemeenten

Lees publicatie
publicatie

Handige bundel Informele zorg in het hbo

Lees publicatie
publicatie

Stappenplan - Digitale communicatie in de thuiszorg

Lees publicatie
publicatie

Samenwerking cliënt, informele en professionele zorg versterken

Lees publicatie
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten