Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Keuzehulp GPS-systeem voor mensen met dwaalgedrag

Tips en valkuilen bij het kiezen van een oplossing die past bij de eindgebruiker

Bent u op zoek naar een bruikbaar GPS-lokalisatiesysteem voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking? In deze presentatie beschrijven we de belangrijkste voor- en nadelen van het gebruik van lokalisatiesystemen en geven we tips en valkuilen bij het kiezen van een oplossing die past bij de eindgebruiker.

Keuzehulp GPS-systeem voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking

Het gebruik van een GPS-lokalisatiesysteem kan bijdragen aan meer vrijheid en zelfstandigheid voor mensen met een verhoogde kans op dwaalgedrag. Er zijn verschillende GPS-lokalisatiesystemen op de markt om uit te kiezen. Met deze keuzehulp willen we organisaties helpen een passende keuze te maken.

Keuzehulp GPS-systeem

De keuzehulp is ontwikkeld naar aanleiding van ons onderzoek naar GPS-lokalisatiesystemen voor mensen met dementie of een verstandelijke handicap. Wilt u meer informatie over het onderzoek en de resultaten? Lees het onderzoeksrapport.

Auteur(s) Dirk Lukkien, Sandra Suijkerbuijk
Jaar 2016
Vorm Pdf-bestand
Download pdf-bestand
Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '216' in onderstaand controle veld.

2 reacties geplaatst
  • Dirk Lukkien

    schreef op 17 nov 2017

    Dank voor de vraag. Het klopt dat het onderzoek uit 2015 een momentopname was en er inmiddels verschillende nieuwe producten/diensten worden aangeboden. Vilans verricht op dit moment onderzoek naar (1) de criteria die voor eindgebruikers van belang zijn bij het kiezen en gebruik van een GPS-systeem en (2) de mogelijkheden die leveranciers op dit moment bieden om zowel buitenshuis als binnenhuis betrouwbaar te kunnen lokaliseren en alarmeren. Hierbij zal de keuzehulp niet worden herzien, maar hierover wordt binnenkort meer gepubliceerd. Tips over interessante systemen of ervaringen zijn altijd welkom en kunnen - bijvoorbeeld via de mail - worden gedeeld.

  • Marlous

    schreef op 15 nov 2017

    Wanneer wordt de keuzehulp herzien? Deze versie komt uit 2015 en niet alle genoemde voorbeelden zijn nog verkrijgbaar. Bovendien zijn er ondertussen ook nieuwe initiatieven op de markt die minstens het vermelden waard zijn. Ik hoor graag uw reactie!

Andere gerelateerde publicaties

publicatie

Whitepaper - Inzicht in leefpatroon met leefstijlmonitoring

Lees publicatie
publicatie

Resultaten onderzoek alternatieven sleutelkluizen

Lees publicatie
publicatie

Met eHealth zorgen dat zorg beter werkt

Lees publicatie
publicatie

Verkenning leefstijlmonitoring in de gehandicaptensector

Lees publicatie
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten