Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Lesbrief niet-aangeboren hersenletsel

Door de deskundigheid van professionals over NAH te bevorderen kan de kwaliteit van zorg voor mensen met NAH en hun naasten verbeteren

In deze publicatie ofwel lesbrief staat alle benodigde basisinformatie over niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Inclusief oorzaken, gevolgen, signalen en ideale zorg.

Door de deskundigheid van professionals over NAH te bevorderen kan de kwaliteit van zorg voor mensen met NAH en hun naasten verbeteren.

Lesbrief niet-aangeboren hersenletsel

Over de lesbrief NAH

Dit product is voortgekomen uit de Werkplaats “De cliënt in zijn kracht – actieve ondersteuning van mensen met niet-aangeboren hersenletsel”. De werkplaats is verbonden aan de onderzoekslijn NA(H)-zorg op maat en mogelijk gemaakt door het Kennisplein Gehandicaptensector.

NAH voor velen onbekend terrein

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) vormen een specifieke, complexe en tegelijk nog behoorlijk onbekende doelgroep in onze maatschappij. Onder professionals wordt de term ‘NAH’ als afkorting gebruikt. Dit suggereert dat veel mensen bekend zijn met de doelgroep. NAH is echter nog voor veel (aankomende) professionals in het zorgveld onbekend terrein, ondanks dat er naar schatting ongeveer 650.000 mensen in Nederland met de gevolgen van NAH te maken hebben.

Een verklaring voor deze onbekendheid kan zijn dat NAH door een diversiteit aan oorzaken kan ontstaan. Door een CVA, door traumatisch hersenletsel of door andere oorzaken zoals bijvoorbeeld hersentumoren of MS. De gevolgen vertonen echter grote overeenkomsten, maar worden nog niet altijd herkend. Door de deskundigheid van professionals over NAH te bevorderen kan de kwaliteit van zorg voor mensen met NAH en hun naasten verbeteren.

Jaar 2016
Vorm Pdf-bestand
Download pdf-bestand
Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '966' in onderstaand controle veld.

5 reacties geplaatst
 • marjan hurkmans

  schreef op 08 jan 2017

  beste A.b.

  Mijn advies is om eens contact op te nemen met de coordinator van het hersenletselteam in uw regio. U kunt deze vinden via www.hersenletselteams.nl. Mogelijk dat zij u verder kunnen helpen en u zich serieus voelt genomen.

 • A.b.

  schreef op 05 jan 2017

  Eindelijk eens uitleg over wat ik heb opgelopen door val van trap herken de verschijnselen maar niemand neemt mij serieus omdat er veel klachten zijn.

 • Mylèn Daniëls

  schreef op 02 jan 2017

  Graag wil ik reageren op de reactie van Marius van Welie.Er is wel degelijk basiskennis over NAH, maar dit beperkt zich tot het ontstaan van de klachten. De invloed van een trauma en het herstel is voor iedere cliënt anders.

 • marius van welie

  schreef op 03 sep 2016

  Het is nogal een boute uitspraak: Vilans zal de basiskennis - DE basiskennis bestaat niet - van oorzaken en gevolgen NAH de mens bijbrengen: NAH is geen gesloten systeem van A tot en met Z. Dat protocolaire denken werkt niet bij NAH. Aldus Rijndam waarbij de uitspraak kwam: het maakt neurologie lui en zorgverleners rijk.

  Zie hier de bekrachting. En als laatste: NAH = Gehandicapt zie ik: NIET DUS. Juridisch formeel als materieel twee totaal verschillende containerbegrippen. DE lesbrief gaarne aanpassen.

 • marieke woudstra

  schreef op 04 mrt 2016

  Wat een prachtig document. Heel goed dat juist de onzichtbare gevolgen van NAH zo goed benoemd zijn in deze lesbrief

  Veel succes!

Andere gerelateerde publicaties

publicatie

Betere nazorg nodig voor mensen met NAH

Lees publicatie
publicatie

Kwetsbare cliënten door transitie tussen wal en schip

Lees publicatie
publicatie

Maatschappelijke business case NAH-gezinsondersteuning

Lees publicatie
publicatie

Bied passende hulp aan kinderen met niet-aangeboren hersenletsel

Lees publicatie
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten