Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Ouderen in zorghuizen - kwaliteit van verpleeghuiszorg

De publicatie is bedoeld om met elkaar duidelijk te krijgen wat goede verpleeghuiszorg is

In deze publicatie ‘Ouderen in zorghuizen’ staat een samenhangende visie op kwaliteit van intramurale ouderenzorg. Hierbij staat de bewoner centraal, maar het gaat ook om de medewerkers. Sommige mensen vinden het een verademing als ze naar een woonvorm voor 24-uurszorg kunnen, maar de meesten zijn helemaal niet blij dit te doen. Ze hebben gezondheidsproblemen die het leven niet eenvoudiger maken. Het uitgangspunt is daarom ‘er het beste van te maken’.

Ouderen in zorghuizen - kwaliteit van verpleeghuiszorg

De publicatie is bedoeld om met elkaar duidelijk te krijgen wat goede verpleeghuiszorg is; om het gesprek binnen de woonvormen te stimuleren. De tekst helpt bij de samenspraak tussen bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals. De publicatie is afgeleid van het rapport ‘Ouderen in zorghuizen: broze mensen én leefplezier', uitgegeven door Waardigheid en trots, november 2015.

Auteur(s) Jan Coolen
Jaar April 2016
Vorm Pdf-bestand
Download pdf-bestand
Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina via WhatsApp Deel deze pagina op Google+

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '680' in onderstaand controle veld.

3 reacties geplaatst
 • hannie treffers

  schreef op 04 mei 2016

  Dank voor je reactie, goed te lezen dat het past in de organisatie. Ik ga de suggestie delen en kijken of er mogelijk iets mee gedaan kan worden. Ben benieuwd naar de reacties van je collega's!

  Hannie Treffers

 • Klazina Begeer

  schreef op 04 mei 2016

  In onze Zorgorganisatie doen wij al heel veel met de ideeën die geopperd zijn, daarnaast is het wel zo dat de checklist wel weer een opening kan geven om nog verder te verbeteren. Dus wel iets om over na te denken om er eventueel mee verder te gaan.

  Ik heb de checklist bekeken, het was misschien wel handig geweest om de hoofdstukjes van de checklist te koppelen aan de vier levensdomeinen: participatie, mentaal welbevinden, lichamelijk welbevingen en woon- en leefomstandigheden :). Er is veel niveau 3 wat in de verpleeghuis zorg werkt, en dan is het goed om "kapstokken" te creëren. Komende nachtdienst, zal ik eens vragen wat de medewerkers, niveau 3, van de checklist vinden!

  Zomaar....omdat ik nieuwsgierig ben!

 • Jos tychon

  schreef op 03 mei 2016

  Ik 's ik al jaren in de verpleeghuis zorg en kan alleen maar zeggen dat het bij ons goed geregeld is. Bij ons staan de bewoners wel centraal.

Andere gerelateerde publicaties

publicatie

Verhalen en instrumenten voor structurele kwaliteitsverbetering in verpleeghuizen

Lees publicatie
publicatie

Aanpak antibioticaresistentie - Bestuurders nemen hun verantwoordelijkheid

Lees publicatie
publicatie

Nieuwe methodiek: Weet wat je meet

Lees publicatie
publicatie

Overzicht verplichte registraties begeleiders in de gehandicaptenzorg

Lees publicatie
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten