Twitter
Facebook
LinkedIn
Google+
E-mail

Slim Zorgen - 12 keuzes verminderen onnodige zorg

In dit project helpen we medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg onnodige en tijdrovende handelingen los te laten

Dit overzicht beschrijft 12 keuzes om onnodige zorg te verminderen in de langdurende zorg en is onderdeel van het project ‘Slim Zorgen'.

In dit project helpen we medewerkers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg onnodige en tijdrovende handelingen los te laten en waar nodig te vervangen door betere, moderne en vaak goedkopere alternatieven. Zo kunnen zorgmedewerkers samen met de cliënt bepalen welke zorg het beste bij hem past.

Slim Zorgen - 12 keuzes verminderen onnodige zorg

Jaar Oktober 2015
Vorm Pdf-bestand
Download pdf-bestand
Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Google+ Deel deze pagina via E-mail Deel deze pagina via WhatsApp

Wij horen graag uw mening. Laat uw reactie achter.

Wilt u een link invoegen in de tekst? Zet deze tussen [].
Voorbeeld: [www.vilans.nl].

We willen graag weten met wie we in gesprek gaan, daarom vragen wij uw naam en e-mail. Uw e-mailadres zal niet online geplaatst worden.

Plaats het getal '659' in onderstaand controle veld.

4 reacties geplaatst
 • Madeleen

  schreef op 28 sep 2016

  Motivatie van mensen om een inlegger in een incobroekje te gebruiken:

  -een nat incobroekje verwisselen is lastiger dan een inlegger verwijderen.

  -De verzekering stelt een maximum van 1 broekje per etmaal. Door eerst urine in een inlegger op te vangen, kun je het broekje langer dragen.

  Deze mensen hebben geen last van lekkage omdat ze de inlegger tijdig verwijderen. Apotheken adviseren deze werkwijze.

 • Dolfjan Strater

  schreef op 30 nov 2015

  Patiënten kunnen bij steunkousen.nl aantrekhulpen aanschaffen met niet goed geld terug garantie. De drempel is dus erg laag en het biedt een proactieve ondersteuning om de 2 minpunten van de lijst aan te pakken.

 • Jenneke

  schreef op 21 okt 2015

  Beste LD, google eens op medido, dit aparaat werpt de zakjes geopend op het juiste tijdstip uit.

 • LD

  schreef op 21 okt 2015

  L.S.,

  ik heb uw 'verstandige keuzes' gelezen en heb er wel enkele opmerkingen bij.

  Ik ben de mantelzorger van een heer van bijna 91. Hij is halfzijdig verlamd en heeft sinds 2 jaar een verblijfskatheter.

  * het verzorgend wassen ipv water+zeep. Mijn vraag hierbij is: wie gaat die geïmpregneerde en voorverwarmde washandjes betalen? En hoeveel heb je er per 'beurt' nodig... ik neem niet aan dat je met 1 toekunt, anders lijkt me dat niet erg hygiënisch.

  * van de verzekering moeten we andere urine-opvangzakken gebruiken maar die zijn zo slecht van kwaliteit dat het laatste jaar de katheter steeds met een week of 4 a 5 vervangen moet worden omdat die scheurt bij het vervangen van de opvangzak. Bij de heer voor wie ik zorg moet dan de huisarts komen om de katheter te vervangen. Dat is weer zo afgesproken omdat het met de thuiszorg keer op keer een groot drama was waarbij dan uiteindelijk toch de HAP gebeld moest worden.

  Ik zal wel meenemen naar de thuiszorg de tip van het 'doorkoppelen'; alleen ligt dhr. dan in bed met een zak (plastic) aan het been. De dagzakken passen nl. niet aan het ophangsysteem voor de bedrand.

  Ook dank voor de tip van het blaasspoelen, die neem ik ook mee.

  En wat betreft de baxterzakjes, die dhr. ook krijgt.... die krijgen zelfs wij, zijn medebewoners niet opengescheurd... een vreselijk systeem. Ik vraag me altijd af hoe mensen dat doen die alleen wonen. (Wij zijn een kloostergemeenschap van ouderen en jongeren bijeen)

Andere gerelateerde publicaties

publicatie

Werk samen aan meer kwaliteit van zorg

Lees publicatie
publicatie

Hoe gaat u om met persoonlijke hygiëne?

Lees publicatie
publicatie

Gedeeld eigenaarschap kwaliteit van leven

Lees publicatie
publicatie

Hoe zorgden we er in 2015 voor dat zorg beter werkt?

Lees publicatie
Mantelzorger en oudere dame lezen een krant

Contact

030 789 23 00

Bezoekadres

Catharijnesingel 47
Postbus 8228
3503 RE Utrecht

Routebeschrijving

Volg ons op

LinkedIn
toggle_closeSluit

Top

vilans.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten